ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

(Ενημερωτικό #1-2016)

Καρδίτσα 15/1/2016

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι

Στην πρώτη συνεδρίαση για το 2016  συμμετείχαν όλα τα τακτικά μέλη του συμβουλίου. Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1. Διαθέσεις – προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες  σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2015-2016.

Όλες οι τοποθετήσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: (http://dide.kar.sch.gr/site/articles/564 - Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με την 1η Πράξη του ΠΥΣΔΕ)

• Εξετάστηκαν τέσσερις (4) αιτήσεις – ενστάσεις. Τρεις (3) από αυτές απορρίφθηκαν ομόφωνα και μία (1) απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι τοποθετήσεις για γραμματειακή υποστήριξη (διοικητικό έργο) γίνονται με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας. Εννοείται πως οποιαδήποτε στιγμή προκύψουν διδακτικές ανάγκες, αυτές προηγούνται έναντι της διοικητικής κάλυψης ωραρίου. Επισημαίνουμε στους συναδέλφους πως για να μεταταγεί εκπαιδευτικός σε διοικητική θέση για λόγους υγείας, απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής για τη μη ικανότητα παροχής διδακτικού έργου, παρά μόνο διοικητικού.

• Εξετάστηκαν μετακινήσεις συναδέλφων σε λειτουργικά κενά που προέκυψαν λόγω αναρρωτικών αδειών και μείωσης ωραρίου των μελών του προεδρείου της ΕΛΜΕ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)

• Εγκρίθηκαν μετακινήσεις στις οποίες είχε προβεί ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ισχύ έως 2 μήνες.

1. Γνωμοδότηση για τη συνάφεια Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών εκπαιδευτικών. Εξετάστηκε μία (1) αίτηση εκπαιδευτικού. Η γνωμοδότηση για τη συνάφεια ήταν ομόφωνη.

2. Αιτήσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Εξετάστηκαν τέσσερις (4) αιτήσεις συναδέλφων. Οι τρεις (3) εγκρίθηκαν ομόφωνα, η μία (1) απορρίφθηκε ομόφωνα, λόγω ελλιπών δικαιολογητικών.

3. Αίτηση συνταξιούχου εκπαιδευτικού. Σε αίτηση συνταξιούχου εκπαιδευτικού για αναγνώριση διδακτικής προϋπηρεσίας η απόφαση του συμβουλίου ήταν απορριπτικά ομόφωνη.

Σας ευχόμαστε Καλή, Δημιουργική και Αγωνιστική Χρονιά,

με υγεία και αισιοδοξία!

Όλα τα ενημερωτικά της Εκπαιδευτικής Δράσης (Α/θμιας και Β/θμιας) μπορείτε να τα αναζητήσετε στο: http://ekpaideutikidrasi.wix.com/index

Γεωργία Αμπατζή