Thumbnail
Μουσική παράσταση και παιχνίδια εμπνευσμένα από τα έργα του Ευγένιου Τριβιζά για για παιδιά 4-10 ετών από την μουσικοπαιδαγωγική ομάδα "Παιχνιδιάτορες του Πύργου" της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυριακή 20/05, 11:30,  Αύλειος χώρος του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής

Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Παιχνιδιάτορες του Πύργου» της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις «ΑΠΘ την Κυριακή», παρουσιάζει τη μουσική παράσταση με τίτλο «Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά;»

Η μουσική παράσταση, που είναι διανθισμένη με στοιχεία δραματοποίησης και με παιχνίδια εμψύχωσης, έχει ως αφετηρία και έμπνευση δύο από τα γνωστότερα έργα του Ευγένιου Τριβιζά: Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας και Τα τρία μικρά λυκάκια. Πρωτότυπες μουσικές, τραγούδια και παιχνίδια, μαζί με αποσπάσματα από κείμενα του συγγραφέα, γίνονται αφορμές για ομαδικό τραγούδι, ρυθμικές συνοδείες, μουσικοκινητικά παιχνίδια, με απώτερο στόχο την ψυχαγωγία, την καλλιτεχνική δημιουργία και την επικοινωνία. Οδηγοί στο ταξίδι αυτό τα μέλη της ομάδας ΠτΠ και οι εμψυχωτικές-καλλιτεχνικές δράσεις. 

Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 20/5/18 στις 11.30  το πρωί στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Η διάρκεια της παράστασης είναι 90’-120΄ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απευθύνεται στο παιδικό κοινό της πόλης ηλικίας 4-10 ετών και παράλληλα αποτελεί μια εκπαιδευτική μουσικοπαιδαγωγική πρόταση για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, καθώς και τους εκπαιδευτικούς της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συντελεστές:

Πρωτότυπα κείμενα: Ευγένιος Τριβιζάς.

Πρωτότυποι στίχοι-μουσική: Νίκος Θεοδωρίδης  και Μουσικοπαιδαγωγική ομάδα φοιτητών του ΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ (2007-2009) με τη συνεργασία - επιμέλεια του Πολύβιου Ανδρούτσου.

Μουσική και φωνητική διδασκαλία: Πολύβιος Ανδρούτσος & Νίκος Θεοδωρίδης. Σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια: Παιχνιδιάτορες του Πύργου.

Σχεδιασμός και επιμέλεια αφίσας: Χρήστος Αλεξίου.

Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί-εμψυχωτές:

Αντωνία Ανδρεάκη, Πολύβιος Ανδρούτσος, Ελένη Γιουρτσίδου, Παρασκευή Δημητριάδου, Ελένη Δημοπούλου,   Αγάπη Ζίζικα, Νίκος Θεοδωρίδης, Lana Zivanovic, Ιωάννα Ιμέρ, Φωτεινή Καλογραιάκη, Ελευθερία Καραγιαννάκη, Γεωργία Κεσάνογλου, Αναστασία Κουτσιλιέρη,   Κατερίνα Μαμούχα, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαρία-Ειρήνη Μουτσάκη, Βίκτωρ Μωυσής,  Σταματίνα Παλαιοχωρινού, Ευθυμία Πανταζοπούλου, Μαρία Πετώνη, Γεωργία Σεργίνη, Αντιγόνη Τερζίδου,  Ελένη Σαρρή, Βασιλική Τασιούλη, Δέσποινα Φάκη, Σωτηρία Χατζηπαρασκευά. 

Διοργάνωση: Τομέας Αισθητικής Παιδείας, Τμήμα ΤΕΠΑΕ και Τομέας Παιδαγωγικής και Κοινωνικού Αποκλεισμού, Τμήμα ΠΤΔΕ, Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ.

Υπεύθυνοι: Νίκος Θεοδωρίδης, Ε.Ε.Π. & Πολύβιος Ανδρούτσος, Ε.Ε.Π.

Ποια είναι η ομάδα "Παιχνιδιάτορες του Πύργου"

Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα "Παιχνιδιάτορες του Πύργου" δημιουργήθηκε το 2014 στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ), καθώς και του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) με συντονιστή τον διδάσκοντα Νίκο Θεοδωρίδη και από το 2017 τον Πολύβιο Ανδρούτσο. 

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την εύστοχη συνωνυμία της Μουσικής με τα Παιχνίδια, όπως δηλαδή ονομάζουν σε ορισμένες περιοχές τα μουσικά όργανα. Βασικός στόχος της ομάδας είναι η δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση, με τη μουσική και τα παιχνίδια εμψύχωσης σε κεντρικό ρόλο, καθώς και η επικοινωνία μέσω παραγωγής και παρουσίασης θεαμάτων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Φιλοδοξία της ομάδας αποτελεί η εδραίωση της δημιουργικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής της παραγωγής και η επαφή της με το ευρύτερο κοινό, εντός και εκτός Πανεπιστημίου.

Το ντεμπούτο της ομάδας πραγματοποιήθηκε στις 28/5/2014 με τη συμμετοχή των Παιχνιδιατόρων στο Φεστιβάλ Τεχνών της Παιδαγωγικής Σχολής, όπου παρουσιάστηκε η μουσική διαδραστική παράσταση «Ο μουσικός κήπος». Έκτοτε η ομάδα έχει επιδείξει διάφορα πρόσωπα και είδη μουσικής, παίζοντας άλλοτε για μικρούς και άλλοτε για μεγαλύτερους φίλους. Ως τώρα το ρεπερτόριο περιλαμβάνει παραστάσεις μουσικού θεάτρου (ΑΠΘ την Κυριακή), μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα (ΤΕΠΑΕ, Παιδική Βιβλιοθήκη Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου), Χριστουγεννιάτικες συναυλίες (Παιδικό Κέντρο του Α.Π.Θ., Παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ), Συναυλίες στο πλαίσιο συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων (ΤΕΠΑΕ, Ε.Ε.Μ.Ε., Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), κ.ά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

texniti noimoisini
AI Ethics Officer: Ο νέος καθοριστικός ρόλος που θα διαμορφώσει το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η ταχύτατη εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) δεν είναι πλέον απλώς θέμα επιστημονικής φαντασίας—είναι μια ζώσα πραγματικότητα που διαμορφώνει την...
AI Ethics Officer: Ο νέος καθοριστικός ρόλος που θα διαμορφώσει το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης
αστυνομία, τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας λόγω της διεξαγωγής άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποχιονισμού
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Λαμίας λόγω της διεξαγωγής άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποχιονισμού
έφυγε από τη ζωή
Εφυγε πρόωρα από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Βασίλης Μιχαηλίδης
Ο Βασίλης, φυσικός στην ειδικότητα που υπηρετούσε ως διευθυντής στο ΓΕΛ Χαλάστρας, ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος και αγαπητός από όλους.
Εφυγε πρόωρα από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Βασίλης Μιχαηλίδης