Thumbnail
Αναλυτική ενημέρωση

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η Γ.Σ. της ΓΈΛΜΕ-Θ , αφού συζήτησε για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τα προβλήματα στον κλάδο

(μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, αλλαγές στο λύκειο, αξιολόγηση, υπηρεσιακές μεταβολές, μισθολογικά & συνταξιοδοτικά) καθώς και  για τις αντεργατικές- αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου αποφάσισε τα εξής:

  1. Με την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια  στα αντεργατικά – αντισυνδικαλιστικά μέτρα του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» της κυβέρνησης  έγινε ένα σημαντικό βήμα, που όμως πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή των σχεδιασμών τους. Στη βάση αυτή αποφασίζει: α)συμμετοχή της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  στην  απεργιακή κινητοποίηση, την Τετάρτη 2-10,  με στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ από 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και κάλεσμα  στις απεργιακές συγκεντρώσεις ,στην Καμάρα και στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στις 11π.μ. β) το  εργατικό –λαϊκό κίνημα να προχωρήσει σε νέα απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
  2. Πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 4 Οκτώβρη με προκήρυξη στάσεων εργασίας  απέναντι στη συνεχιζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική και με κεντρικά αιτήματα τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία, το διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, την κατάργηση του προσοντολογίου.
  3. Συνάντηση των ΔΣ των ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε., μονίμων και αναπληρωτών την Τρίτη 1-10, στις 6μμ, στην ΕΔΟΘ για τη διοργάνωση και την προετοιμασία της πανεκπαιδευτικής  κινητοποίησης.
  4. Επιβεβαίωσε τη θέση του σωματείου για απεργία- αποχή από κάθε αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κανένα σχολείο να μην προχωρήσει σε προγραμματισμό με βάση το νόμο 4547/18 ( θα σταλεί αναλυτική ανακοίνωση)
  5. Προβλήματα και αιτήματα- διεκδικήσεις σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. ( θα σταλεί αναλυτική ανακοίνωση)
  6. Καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα (ως τα μέσα Οκτώβρη) Γενικές Συνελεύσεις και Γ.Σ. προέδρων , ώστε ο κλάδος να οργανώσει πανελλαδικά την αγωνιστική του απάντηση για την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων κυβερνήσεων-ΕΕ-ΟΟΣΑ. και την προώθηση των διεκδικήσεων μας.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες 

Η συμμετοχή και η δράση μας, η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο μας και η ενίσχυση των διαδικασιών της βάσης (Γενικές Συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα), η συλλογικότητα και ο μαζικός ενωτικός αγώνας είναι η δύναμη μας! Για να ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων,  ΕΕ και κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίξει!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zaxaraki
Νέα Διευθύντρια στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας: Η Κανέλλα Εξαρχάκου αποσπάται στο Γραφείο της Σ. Ζαχαράκη
Απόφαση απόσπασης της Κανέλλας Εξαρχάκου σε θέση Διευθύντριας στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Υπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη
Νέα Διευθύντρια στο Γραφείο της Υπουργού Παιδείας: Η Κανέλλα Εξαρχάκου αποσπάται στο Γραφείο της Σ. Ζαχαράκη
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ρέθυμνο: Σύλληψη πατέρα και γιου για επίθεση σε μαθητές που έπαιζαν ποδόσφαιρο
Ο πατέρας και ο γιος φέρονται να εξαγριώθηκαν από τη δραστηριότητα των νεαρών και να τους επιτέθηκαν, τραυματίζοντας δύο από αυτούς.
Ρέθυμνο: Σύλληψη πατέρα και γιου για επίθεση σε μαθητές που έπαιζαν ποδόσφαιρο
astynomikos
Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Λασιθίου: Θύελλα αντιδράσεων για αστυνομικό έλεγχο σε θεατρική παράσταση μαθητών
Ένοπλοι αστυνομικοί σε παράσταση ΕΠΑΛ Ρεθύμνου- από γονείς και εκπαιδευτικούς
Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Λασιθίου: Θύελλα αντιδράσεων για αστυνομικό έλεγχο σε θεατρική παράσταση μαθητών