Πανυγειονομική απεργία 16/6, - συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή
 Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη»

Ο Σύλλογός μας "Ρόζα Ιμβριώτη" στηρίζει τη σημερινή πανελλαδική απεργία και κινητοποίηση των υγειονομικών όλης της χώρας, ώστε να ακουστεί για άλλη μια φορά κι ακόμη πιο δυνατά η φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα. Για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!

Δεκάδες σωματεία και φορείς της Αθήνας θα πάρουν μέρος στην πανυγειονομική απεργία σήμερα, στις 16 Ιουνίου, με συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 9 π.μ. και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.

Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού οι υγειονομικοί μας στάθηκαν αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή, αγωνίστηκαν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή των εργαζομένων και δικαίως απέσπασαν τα ειλικρινή χειροκροτήματα του λαού! Αντίθετα η κυβέρνηση, χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας και των υγειονομικών, τους χειροκρότησε υποκριτικά και στο τέλος κατέληξε σε λίγες προσλήψεις συμβασιούχων. Καμιά νέα υποδομή δεν έγινε, με αποτέλεσμα η υγεία του λαού να βρίσκεται σε κίνδυνο, ιδιαίτερα ενόψει νέου κύματος πανδημίας!

Τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και συνολικότερα στις δημόσιες δομές υγείας είναι οξυμένα. Στεκόμαστε, επομένως, στο πλευρό γιατρών και νοσηλευτών, όλων αυτών των ανθρώπων που τόσο χρονικό διάστημα έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία και πρόνοια, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η προστασία της υγείας και της ίδιας μας της ζωής ήταν και θα είναι κοινή υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού που πλήττεται βάναυσα από τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά και από την ΕΕ. Η υγεία είναι δικαίωμα κι όχι πολυτέλεια!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ,

για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα                                  Κοπριτέλης Απόστολος

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση