Εκπαιδευτικοί: Το υπουργείο Παιδείας έλαμψε δια της απουσίας του
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα - Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας διότι για ακόμη μία φορά δε δέχτηκε να συναντηθεί με τα σωματεία, να ακούσει και να δώσει απαντήσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα - Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό έλλειψη διάθεσης για συζήτηση ώστε να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση. Στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για μια ακόμη φορά, δε δέχτηκε να συναντηθεί με τα σωματεία, να ακούσει και να δώσει απαντήσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην πανεργατική απεργία στις 26 Nοεμβρίου και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους να λάβουν μέρος

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Έλαμψε δια της απουσίας της για άλλη μια φορά η ηγεσία του Υπ. Παιδείας από την προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών!!!

Οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους μαθητές μας με οποιονδήποτε τρόπο και  κρατάμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο και την κυβέρνηση με τη σημερινή μας κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μήνυμα ότι, έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μη «χαθεί» η σχολική χρονιά. Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα (έως 15) μαθητών, να εξασφαλιστούν δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία για όλους. Αν η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι ο μοναδικός δρόμος για τη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας στην παρούσα συνθήκη, οφείλει η κυβέρνηση να παράσχει δωρεάν και καθολικά όλα τα απαραίτητα μέσα (laptop, σύνδεση και γρήγορο internet) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ενενήντα χιλιάδες εκπαιδευτικοί αγωνιούν, για τα σχολεία, τους μαθητές τους. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για μια ακόμη φορά, δε δέχτηκε να συναντηθεί με τα σωματεία, να ακούσει και να δώσει απαντήσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το γεγονός ότι τους γυρνάει την πλάτη αποτελεί την άλλη όψη του αυταρχισμού που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση. Δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να λύσει τα ζητήματα της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών. Την ίδια στιγμή αφήνει τον χρόνο να περνάει χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Εντυπωσιακή ήταν και η απουσία της ΔΟΕ, για ακόμη μια φορά, από τη σημερινή κινητοποίηση, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο στέκεται και στηρίζει ουσιαστικά τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τα αιτήματα τους…. 

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:        Τα σχολεία θα ανοίξουν όπως έκλεισαν ή θα παρθούν έστω και τώρα μέτρα;

  • Θα παράσχει η κυβέρνηση δωρεάν Τεχνολογικά Μέσα  σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς;
  • Θα σταματήσει η άδικη περικοπή αδειών εδικού σκοπού σε αρκετούς συναδέλφους;
  • Θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς για μετακίνηση στον τόπο κατοικίας τους;
  • Θα ξεκαθαρίσει το υπουργείο το αυτονόητο με το ωράριο αναπληρωτών ΕΣΠΑ ή θα αφήσει να διακινούνται φήμες;
  • Τι θα γίνει με τα κενά στα σχολεία και τα 1500 κενά παράλληλης στήριξης, πότε θα γίνουν προσλήψεις;      
  • Τι θα γίνει με το γνωστό πρόβλημα των παραβόλων και το άδικο αποκλεισμό συναδέλφων από τους πίνακες των αναπληρωτών (εξομοίωση);

ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ  Πανεργατική Απεργία στις 26 Nοεμβρίου

Δείτε VIDEO από τις τοποθετήσεις των προέδρων των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oplo
Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό, σκότωσε το νέο ιδιοκτήτη και αυτοκτόνησε
Τραγωδία στον Μύτικα Ευβοίας: Ένα φονικό που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις κοινωνικές επιπτώσεις των πλειστηριασμών και της οικονομικής απόγνωσης
Έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό, σκότωσε το νέο ιδιοκτήτη και αυτοκτόνησε
tzami_thraki.jpg
Μη κρατικά ΑΕΙ: Άνοιξαν το δρόμο για... Τουρκικό Πανεπιστήμιο στη Θράκη;
Θεωρητικά, η πανεπιστημιακή διείσδυση της Τουρκίας στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο θα δυσχεραίνετο εάν ετίθετο ως θεμελιώδης και απαράβατος όρος...
Μη κρατικά ΑΕΙ: Άνοιξαν το δρόμο για... Τουρκικό Πανεπιστήμιο στη Θράκη;