Thumbnail
Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τη δημιουργία κόμβου επιχειρηματικότητας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό τη δημιουργία κόμβου επιχειρηματικότητας. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «με τον τρόπο αυτό ιδρύεται ένας κόμβος επιχειρηματικότητας, o οποίος είναι θελκτικός για νέους επιστήμονες και δύναται να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάσχεση της διαρροής του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό». 

kintzios
harokopeio_nikolaidi_

Αναλυτικά:

Υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία κόμβου επιχειρηματικότητας μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα εν λόγω συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια στο πλαίσιο της κύριας αποστολής τους,  η οποία είναι η δημιουργία και η διάδοση γνώσης σύναψαν το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, ώστε να αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα, το οποίο θα επιτρέπει σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας εκτός από την παραγωγή γνώσης  και τη διάχυση στην κοινωνία.

Για τη διαμόρφωση αυτού του οικοσυστήματος είναι σημαντική η ύπαρξη κατάλληλης θεσμικής διοικητικής δομής, η οποία θα έχει ως ρόλο τη διασύνδεση του πανεπιστημίου και των μελών του με την οικονομία και ειδικότερα με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Μία τέτοια δομή είναι τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΓΜΤ) που λειτουργούν στα ΑΕΙ της χώρας και πραγματοποιούν δράσεις πληροφόρησης και υποστήριξης στα θέματα μεταφοράς τεχνολογίας {αναζήτηση χρηματοδότησης Βιομηχανικής Έρευνας, προστασία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, αξιοποίηση της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με licensing ή/και ανάπτυξη Τεχνοβλαστών (spinoffs)}. Επίσης, παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας ή συνεργάζονται άμεσα με τις αντίστοιχες δομές επιχειρηματικότητας (Επιχειρηματικοί Επιταχυντές, Τεχνολογικά Πάρκα), για τη δημιουργία τεχνοβλαστών και νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης και επιχειρηματικών διαγωνισμών.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό ιδρύεται ένας κόμβος επιχειρηματικότητας, o οποίος είναι θελκτικός για νέους επιστήμονες και δύναται να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάσχεση της διαρροής του επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό.  Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν οι καινοτομίες και θα δημιουργηθούν νέες οικονομικές μονάδες με τη μεταφορά τεχνολογίας, που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσουν ερευνητική υποδομή προκειμένου να εργαστούν νέοι επιστήμονες. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νετρίνα στην Κίνα
Νετρίνα: Η γιγάντια σφαίρα που βρίσκεται κάτω από τη γη - Πώς θα λύσει γρίφο της φυσικής
Το πείραμα JUNO στην Κίνα ίσως καταφέρει να μετρήσει τα νετρίνα, υποατομικά σωματίδια που διαπερνούν το σώμα μας κατά τρισεκατομμύρια κάθε...
Νετρίνα: Η γιγάντια σφαίρα που βρίσκεται κάτω από τη γη - Πώς θα λύσει γρίφο της φυσικής