ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Την ΤΕΤΑΡΤΗ  31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ, ΩΡΑ  7:30 μ.μ.

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Νομού Ηρακλείου

Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41

Τ.Κ. 71201 - Ηράκλειο

Τηλ & Φαξ.: 2810 226557

Πρόεδρος: 6932430197

Γ. Γραμματέας: 6945900114

Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr

Ηράκλειο, 26-10-2012

ΠΡΟΣ:

1) Συναδέλφους

2) Περιφερειακό Δ/ντη Κρήτης κ. Κλινάκη

3) Ομοσπονδία Γονέων

4) Ένωση Γονέων

5) Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

Ν. Ηρακλείου

6) Μαθητές μας

Θέμα: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Κανένας πλέον δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης , ΕΕ, ΔΝΤ , αυτές εφαρμόζονται ενόψει του νέου πακέτου μέτρων και έχουν ως στόχο τις δραματικές περικοπές των δαπανών για την εκπαίδευση, τις σαρωτικές συγχωνεύσεις (10% των σχολικών μονάδων!), τη μείωση των θέσεων εργασίας (μείωση αναπληρωτών κατά 85%!), την αύξηση του ωραρίου, την ανακατανομή των οργανικών θέσεων, τις τεχνητές υπεραριθμίες και τέλος τις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη τη χώρα!

Για το Υπουργείο, η δωρεάν παιδεία αντιμετωπίζεται ως κόστος και όχι ως δημόσιο αγαθό!

Όλοι μαζί, καθηγητές, γονείς, μαθητές ενωμένοι, μπορούμε να τους ανακόψουμε, μπορούμε να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση! Η δημόσια εκπαίδευση δεν πωλείται, δε συγχωνεύεται, δεν καταργείται! Την ώρα που ο πρωθυπουργός δηλώνει: «θα σώσουμε τη χώρα όσοι τολμήσουμε», οι εργαζόμενοι αλλά και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλουν να  τολμήσουν και να διακηρύξουν το δικό τους ΟΧΙ σε αυτούς που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, την κοινωνία και τις ζωές μας!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης φανέρωσε μια δυναμική κοινού μετώπου. Και ήταν επιτυχής καθώς αρκετά σχολεία (κυρίως πάσχοντα!) συμμετείχαν συγκροτημένα με συναδέλφους-εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές – σχολεία της πόλης και της επαρχίας, όπως το 5ο Λύκειο, 8ο Λύκειο, 11ο Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο - Λύκειο Ασημιού, Γυμνάσιο-Λύκειο Μελεσών, Γυμνάσιο Βαγιονιάς, Μουσικό και Καλλιτεχνικό.

Συστήθηκε επιτροπή από τα μέλη του Δ. Σ. της ΕΛΜΕ, εκπροσώπους των μαθητών και των γονέων καθώς και συναδέλφους, η οποία συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Κλινάκη, του έθεσε τα παρακάτω αιτήματα και απαίτησε καθαρές απαντήσεις και άμεσες λύσεις:

- Κάλυψη των 180 (!) κενών θέσεων καθηγητών που υπάρχουν στον νόμο. Δεν είναι λύση η υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών σε συναδέλφους, όταν μάλιστα υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες από τον Νοέμβριο του 2011.

- Αναστολή της σύμπτυξης τμημάτων που επιχειρείται ‘κατασκευάζοντας’ τάξεις με περισσότερους από 30 (!) μαθητές.

-Άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο.

- Καμία συγχώνευση – κατάργηση σχολικής μονάδας, που θα οδηγήσει πολλούς μαθητές μας εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι απαντήσεις του κ. Κλινάκη, δυστυχώς, δεν κάλυψαν κανέναν από τους παρευρισκόμενους, και πολύ περισσότερο δεν καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες των σχολείων, των μαθητών και τις προσδοκίες των γονιών τους.

Mutatis mutandis, για μια ακόμη φορά, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, «νίπτει τας χείρας του»! Έχει αποδεχθεί την πολιτική θέση όντας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, αλλά δεν αποδέχεται στην πράξη τις τεράστιες ευθύνες που απορρέουν από αυτήν. Προσπαθεί να πείσει πως βρίσκεται δίπλα μας, διεκδικώντας μαζί μας τα δίκαια αιτήματα, αλλά οι πράξεις και τα αποτελέσματα τον διαψεύδουν. Πολιτικά και ‘ηθικά’ προσπαθεί να «πατήσει σε δύο βάρκες», εν τούτοις αυτός είναι ρόλος ισορροπιστή και όχι στάση ευθύνης.

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου συμπεραίνει ότι οι απαντήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης δε λύνουν κανένα πρόβλημα, τουναντίον επιτείνουν την αγωνία όλων μας για τη σχολική χρονιά που διανύουμε.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ  31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ , ΩΡΑ  7:30 μ. μ .

• Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη Γ. Σ. – δεν πάει άλλο και το ξέρουμε καλά!
  • Καλούμε την Ομοσπονδία γονέων και την Ένωση γονέων να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα δικαιώματα των παιδιών μας!

- Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κάθε σχολείου για  να απαιτήσουμε μαζί, επιτέλους, δημόσια παιδεία!

- Καλούμε τα 15μελη, τους μαθητές μας, να διεκδικήσουμε  όλοι μαζί!

- Καλούμε τους αναπληρωτές, αδιόριστους, ΕΣΠΑ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ συναδέλφους καθηγητές που βιώνουν ουσιαστικά την «απόλυση» γιατί ενώ υπάρχουν τόσα κενά δεν καλύπτονται!

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Πρόεδρος

Λάζαρος Μάρκου

Γενικός Γραμματέας