Σήμερα, Τετάρτη 31-10-2012, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας.

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  22

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

19η   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ    ΠΥΣΠΕ   Γ΄  ΑΘΗΝΑΣ        ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ   2012

Σήμερα, Τετάρτη 31-10-2012, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας.

Εγκρίθηκε αίτηση συναδέλφισσας για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Εγκρίθηκε αίτηση συναδέλφου για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Εγκρίθηκε αίτηση συναδέλφισσας για χορήγηση άδειας διδασκαλίας στο σχολείο μητρικής γλώσσας στο Μόναχο της Γερμανίας.

Εγκρίθηκε αίτημα του Ειδικού Σχολείου Περιστερίου για συνέχιση του προγράμματος κολύμβησης που διεξάγεται από τα προηγούμενα χρόνια.

Εγκρίθηκε πρόγραμμα κατ’ οίκον διδασκαλίας σε μαθητή που φοιτά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Υπήρξε μία ενδιαφερόμενη  συναδέλφισσα η οποία και ανέλαβε τη σχετική διδασκαλία.

Εγκρίθηκε πρόγραμμα κατ’ οίκον διδασκαλίας σε μαθητή που φοιτά στο 8ο Νηπιαγωγείο Ιλίου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Υπήρξαν 2 ενδιαφερόμενες συναδέλφισσες. Και οι δύο είχαν διδάξει στο παρελθόν σε παρόμοια προγράμματα. Έτσι επιλέχτηκε η αρχαιότερη συναδέλφισσα που είχε και μετεκπαίδευση.

Τοποθετήθηκε από τη Διεύθυνση ( και εγκρίθηκε η τοποθέτηση  από το ΠΥΣΠΕ ) μουσικός στο 16ο δημοτικό σχολείο Ιλίου. Η συναδέλφισσα προέρχεται από τη Β/θμια εκπαίδευση με διάθεση από το ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας.

Μετακινήθηκε συναδέλφισσα από το 5ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου στο 33ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι απέμειναν 23 παιδιά στην Τετάρτη τάξη του 5ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου οπότε δε δικαιολογείτο να υπάρχουν 2 τμήματα. Όσο για τα 2 παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα υπάρχει δάσκαλος παράλληλης στήριξης. Εγώ δεν ψήφισα τη συγκεκριμένη πρόταση με το σκεπτικό ότι η πολιτεία οφείλει να καλύψει τα κενά με νέες προσλήψεις και όχι να λύνει προβλήματα σε σχολεία δημιουργώντας προβλήματα σε άλλα σχολεία. Παρόμοια στάση κράτησε  και ο άλλος αιρετός.

Τοποθετήθηκαν από τη Διεύθυνση ( και εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις από το ΠΥΣΠΕ ) 20 αναπληρωτές ΕΣΠΑ ειδικοτήτων ως εξής:

ΠΕ 08    2ο Καματερού και 2ο Αγίων Αναργύρων

ΠΕ 18.41      6ο και 14ο Ιλίου

ΠΕ 08    4ο Περιστερίου και 1ο Αιγάλεω

ΠΕ 08    7ο Αγίων Αναργύρων και 12ο Πετρούπολης

ΠΕ   11           1ο και 7ο Ιλίου

ΠΕ 08    4ο Αγίων Αναργύρων και 5ο Καματερού

ΠΕ   11           21ο και 6ο Ιλίου

ΠΕ 08    4ο Καματερού

ΠΕ   19            6ο και 9ο Ιλίου

ΠΕ 32    13ο και 25ο Ιλίου

ΠΕ 32    3ο και 16ο Ιλίου

ΠΕ 32    21ο και 4ο Περιστερίου

ΠΕ 32    10ο και 12ο Πετρούπολης

ΠΕ 32    4ο και 5ο Πετρούπολης.

ΠΕ 32    21ο και 7ο Ιλίου

ΠΕ 32    15ο και 20ο Ιλίου

ΠΕ 32    12ο Ιλίου και 5ο Πετρούπολης

ΠΕ 32    9ο Περιστερίου

ΠΕ 32    2ο Πετρούπολης

Ύστερα από τις παραπάνω τοποθετήσεις έχουν καλυφτεί περίπου το 90% των κενών των ωρών των ειδικοτήτων στα σχολεία ΕΑΕΠ. Ουδείς γνωρίζει πότε θα καλυφτούν το 100% των κενών. Επίσης υπάρχουν 11 κενά δασκάλων και 7 νηπιαγωγών με την επισήμανση ότι είναι πιθανόν να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τα σχολεία μη ΕΑΕΠ τα κενά στις ώρες των ειδικοτήτων είναι πολύ περισσότερα. Εδώ θα καλυφτούν ακόμα δυσκολότερα τα κενά καθώς στα σχολεία αυτά δεν τοποθετούνται αναπληρωτές ΕΣΠΑ.

Έγινε ενημέρωση στα μέλη του ΠΥΣΠΕ από τον υπεύθυνο αναπληρωτών ΕΣΠΑ ότι το Υπουργείο Παιδείας, προφορικά, έδωσε εντολή για την πληρωμή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και την αναγνώριση συνάφειας των μεταπτυχιακών τους, να λαμβάνεται υπόψη όχι η ημέρα παρουσίασής τους στο ΠΥΣΠΕ, αλλά η ημερομηνία πράξης του ΠΥΣΠΕ που τους τοποθετεί στα σχολεία. Ταυτόχρονα μας ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας έκανε ερώτημα προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν έχει ενεργήσει σωστά και αναμένει απάντηση. Αναμένουμε κι εμείς την απάντηση, αν και νομίζουμε ότι στα Υπουργεία προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.

Επίσης το Υπουργείο ζήτησε οι αναγνωρίσεις συνάφειας των μεταπτυχιακών σπουδών των αναπληρωτών ΕΣΠΑ να γίνονται κάθε χρονιά άσχετα αν έχουν αναγνωριστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα τα παραπάνω είναι πιθανόν να επεκταθούν και για τους κανονικούς αναπληρωτές.

Η πολιτεία από ό,τι καταλαβαίνουμε προσπαθεί να στραγγίξει ακόμα περισσότερο συναδέλφους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Όσον αφορά την παράσταση διαμαρτυρίας των νηπιαγωγών στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 30-11-2012 σας μεταφέρω τις θέσεις του συντονιστικού των νηπιαγωγών που παραβρέθηκαν τόσο στη διαμαρτυρία όσο και στη συνάντηση της ΔΟΕ με τον Υπουργό:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

nipiagogoi.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, με θέματα πρωταρχικής σημασίας για τη λειτουργία του θεσμού του Νηπιαγωγείου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και μέλη του Συντονιστικού Νηπιαγωγών και της Ομάδας Νηπιαγωγών.

Στην έναρξη της συζήτησης παρέστη ο Υπουργός κ.Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που είχαν τεθεί σε προηγούμενες συναντήσεις με τη ΔΟΕ. Συγκεκριμένα, τη νομοθέτηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών, την κατάργηση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής στην οργανική θέση, το «ξεκλείδωμα» των πινάκων και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Ο Υπουργός δεμεύτηκε σε σχέση με τα δύο πρώτα, ότι θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις, σε νομοσχέδια που θα κατατεθούν αύριο και σε σχέση με το τρίτο σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός κ.Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος είναι να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Τέθηκαν στον Υφυπουργό σημαντικά θέματα του Νηπιαγωγείου που παραμένουν άλυτα επί σειρά ετών, όπως η μη καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτητης στο νηπιαγωγείο -2250 νήπια δε φοίτησαν πέρυσι, οι απαράδεκτες κληρώσεις νηπίων και προνηπίων για μια θέση στο νηπιαγωγείο, το μη νομοθετικά κατοχυρωμένο ωράριο των Νηπιαγωγών που αυξάνεται αυθαίρετα με Υπουργικές αποφάσεις, το παρωχημένο ΠΔ 200, η απόκρυψη της πραγματικής οργανικότητας των νηπιαγωγείων, τα κενά –μόνο 35 νηπιαγωγοί διορίστηκαν φέτος, η αδυναμία αναπλήρωσης σε περιπτώσεις ασθένειας, το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων, η μη καταβολή του επιδόματος του/της Προϊσταμένου/ης στους αναπληρωτές κ.ά.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο, θα υπάρξει ρύθμιση για το ωράριο των Νηπιαγωγών στο πλαίσιο του ισχύοντος στην Πρωτοβάθμια, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο.

Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών επί σειρά ετών αγωνίζεται για:

• Το νόμιμο δικαίωμα των Νηπιαγωγών να έχουν το ωράριο των υπόλοιπων συναδέλφων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια. Δικαίωμα που έγινε απαίτηση με χιλιάδες υπογραφές Νηπιαγωγών απ` όλην την Ελλάδα
  • Το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία όλων των παιδιών, νηπίων και προνηπίων, σε κατάλληλα σχολικά κτίρια, με αναλογία Νηπιαγωγού /παιδιών 1:15

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε σήμερα

Είμαστε σε αναμονή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων αύριο

Αθήνα 30/10/2012

Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων είναι απαραίτητη η συνεργασία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικών όσο και σε επίπεδο γονέων και μαθητών. Να υπάρξει επίσης στενή συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας με όσους δήμους είναι αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των σχολείων και μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις να μην αφήσουμε να υλοποιηθεί καμιά συγχώνευση σχολικής μονάδας τόσο στην Α/θμια  όσο και στη Β/θμια εκπαίδευση.

Τέλος, όπως μας ενημέρωσε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, σχολική σύμβουλος ζήτησε από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε υπεράριθμα τμήματα να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη με υπογραφή τους για οτιδήποτε συμβεί. Θεωρούμε απαράδεκτο ευθύνες της πολιτείας και της διοίκησης να μετατοπίζονται στις πλάτες των συναδέλφων. Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι κάτι τέτοιο δε θα ισχύσει. Εδώ σημειώνω ότι την Πέμπτη 1-11-2012 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. του Γληνού με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης καθώς από τα 57 συνολικά υπεράριθμα τμήματα στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας τα 43 βρίσκονται στο Ίλιον και στην Πετρούπολη, δηλαδή στα όρια δικαιοδοσίας του Γληνού. Θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Είδηση της τελευταίας στιγμής:  Λόγω της κηρυχθείσας 48ωρης απεργίας από Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.ΕΔ.Υ. για τις 6/11 και 7/11, το Υπουργείο Παιδείας μετέθεσε τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια τη Δευτέρα 5/11/2012. Αυτό ανακοίνωσε η ΔΟΕ.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ