Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας εκπαιδευτικών και γονέων, του αιρετού Γιώργου Χρόνη

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  25

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας εκπαιδευτικών και γονέων

Σήμερα, Τετάρτη, 21-11-2012,  είχε προγραμματιστεί να γίνει συνεδρίαση στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, στις 12.00μ.μ. με συγκεκριμένα θέματα ημερήσιας διάταξης. Η συνεδρίαση τελικά δεν πραγματοποιήθηκε και αναβλήθηκε, επειδή στη Δ/νση υπήρξε παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων από το Περιστέρι, το Ίλιον, την Πετρούπολη και άλλες περιοχές της Δ/νσης.

Γονείς από την Πετρούπολη έθεσαν εκ νέου το στεγαστικό πρόβλημα της περιοχής, την έλλειψη σχολικής στέγης για δημοτικά και νηπιαγωγεία, τη μη αποπεράτωση των εργασιών για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στην αυλή όπου συστεγάζονται το 3ο και το 6ο δημοτικά σχολεία, τη μη έναρξη εργασιών για ανέγερση του 11ου δημοτικού σχολείου, για την ύπαρξη 30 υπεράριθμων τμημάτων στα δημοτικά.

Γονείς από το Ίλιον διαμαρτυρήθηκαν ότι στο 5ο νηπιαγωγείο, λόγω του ότι νηπιαγωγός έφυγε με επαπειλούμενη άδεια, η Δ/νση προχώρησε σε σύμπτυξη των 2 τμημάτων διακόπτοντας παράλληλα τη φοίτηση όλων των προνηπίων που φοιτούσαν εκεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Το νέο τμήμα που δημιουργήθηκε έχει 27 νήπια, άρα 2 νήπια πρέπει να μετακινηθούν σε όμορα νηπιαγωγεία.

Έκπληκτοι όλοι πληροφορηθήκαμε από τη Δ/νση ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νηπιαγωγεία. Στο 11ο Καματερού για την ίδια αιτία έγινε σύμπτυξη των 2 τμημάτων και διακοπή φοίτησης όλων των προνηπίων. Το νέο τμήμα που δημιουργήθηκε έχει 25 νήπια. Στο 3ο Καματερού για την ίδια αιτία καταργήθηκε το τμήμα του ολοήμερου που λειτουργούσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στο 2ο Περιστερίου για την ίδια αιτία έγινε σύμπτυξη των 2 τμημάτων. Το νέο τμήμα που δημιουργήθηκε έχει 25 νήπια, ενώ τα προνήπια που περίσσεψαν μεταφέρθηκαν σε όμορα νηπιαγωγεία. Τέλος  στο 29ο Ιλίου λόγω απουσίας νηπιαγωγού με αναρρωτική άδεια λειτουργεί μόνο το ένα τμήμα.

Καταγγέλουμε τη Δ/νση Γ΄ Αθήνας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών ότι στο μέσο της σχολικής χρονιάς αντί να καλύψουν τα κενά των εκπαιδευτικών με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ή με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με συμπτύξεις τμημάτων, διακοπή φοίτησης των προνηπίων και μετακινήσεις νηπίων και προνηπίων δημιουργώντας αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών για λόγους οικονομίας.

Κρατάω την οργή και την αγανάκτηση πατέρα από το 5ο νηπιαγωγείο που δήλωσε ευθαρσώς ότι θα φέρνει κάθε μέρα το παιδί του στη Διεύθυνση με τους μαρκαδόρους του και το φαγητό του αφού δεν επιτρέπουν στο παιδί του να συνεχίσει τη φοίτησή του στο νηπιαγωγείο.

Εδώ να σημειώσουμε και τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία που εξακολουθούν να έχουν κενά εκπαιδευτικών:

28ο Αιγάλεω, 34ο Περιστερίου.

Στα παραπάνω νηπιαγωγεία δεν έγινε ενημέρωση από τη Δ/νση πώς αντιμετώπισε το πρόβλημα των κενών.

Γονείς από το Περιστέρι διαμαρτυρήθηκαν για πολλοστή φορά για την απόφαση του ΠΥΣΠΕ να συμπτύξει 2 τμήματα στο 5ο δημοτικό και τη μετακίνηση συναδέλφισσας, που περίσσευε λόγω της σύμπτυξης, στο 33ο δημοτικό όπου υπήρχε κενό σε τμήμα με μαθητές όπου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Έκπληκτοι ακούσαμε τη Δ/ντρια Εκπ/σης να λέει ότι με δική της ευθύνη δεν υλοποίησε την απόφαση του ΠΥΣΠΕ, αλλά επειδή η συναδέλφισσα αρνήθηκε να μετακινηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο τη μετακίνησε σε άλλο σχολείο της δικής της επιλογής ( της συναδέλφισσας ). Όπως ισχυρίστηκε επίσης στο συγκεκριμένο τμήμα του 33ου Περιστερίου και στο παρελθόν έχουν αρνηθεί να διδάξουν άλλοι εκπαιδευτικοί. Επειδή η ίδια δε θέλει να ασκήσει αυταρχικές μεθόδους επέλεξε με δική της απόφαση να στείλει εκεί αναπληρωτή.

‘Όπως δήλωσαν οι γονείς δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση των μελών της Διοίκησης του ΠΥΣΠΕ για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στα τμήματα που συμπτύχτηκαν στο 5ο δημοτικό ( 25 παιδιά αντί για 23, 2 μαθητές με διαγνωσμένα προβλήματα, 10 τουλάχιστον μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ) και ζήτησαν από το ΠΥΣΠΕ να αλλάξει την απόφασή του. Κάτι τέτοιο δε το δέχτηκε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης η οποία δεσμεύτηκε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο τμήμα βοηθητικό προσωπικό που σχετίζεται με τον τομέα της υγείας. Όπως είπαν οι γονείς υπάρχει κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο και συγκρούσεις ανάμεσά τους για το πώς να επιλυθεί το πρόβλημα, που στοχοποιούν τους μαθητές με τα ειδικά προβλήματα.

Η Δ/ντρια εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα παραπάνω.

Επίσης γονείς από το 15ο δημοτικό ζήτησαν από τη Δ/νση εκπαιδευτικό για να καλύψει κενό συναδέλφου που συνταξιοδοτήθηκε, αφού ανέλυσαν τα ειδικά χαρακτηριστικά της περίπτωσής τους.

Συνολικά υπάρχουν 14 κενά δασκάλων Γενικής Αγωγής στη Διεύθυνσή μας:

11ο και 20ο Αιγάλεω

3ο   και  6ο  Αγίων  Αναργύρων

11ο  Ιλίου

6ο  και  11ο  Χαϊδαρίου

3ο   Πετρούπολης

5ο ,  15ο ,  25ο ,  39ο και 11ο ( 2 κενά )  Περιστερίου

Η Δ/νση δε μας ενημέρωσε πώς οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των κενών.

Η Διεύθυνση τοποθέτησε 4 αναπληρωτές δασκάλους και 2 αναπληρώτριες νηπιαγωγούς χωρίς να συνεδριάσουν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ τα οποία απλώς ενημερώθηκαν για τις τοποθετήσεις. Τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι τοποθετήσεις όπως μας ενημέρωσαν ήταν να δοθούν προτεραιότητα σε κείνες τις σχολικές μονάδες που τα κενά είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Λήφθηκαν επίσης υπόψη οι προτιμήσεις και η μοριοδότηση των αναπληρωτών. Τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία που τοποθετήθηκαν είναι τα εξής:

Δημοτικά:   10ο Αιγάλεω,  33ο  Περιστερίου,  7ο  Καματερού,  5ο και 10ο  Αγίων  Αναργύρων.

Νηπιαγωγεία:   9ο  Καματερού,    17ο  Αιγάλεω.

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η στάση μέλους της Διοίκησης που είπε στους γονείς ότι στην Α΄ Αθήνας υπάρχουν 90 εκπαιδευτικοί που περισσεύουν χωρίς αντικείμενο εργασίας και που θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα των κενών στη Γ΄ Αθήνας. Οφείλει το συγκεκριμένο μέλος να κατονομάσει τους εκπαιδευτικούς αυτούς διαφορετικά το μόνο που πετυχαίνει είναι να δυσφημεί τους εκπαιδευτικούς και να μεταθέτει τις ευθύνες από τις πλάτες της Διοίκησης και της πολιτείας στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Αρνητική επίσης εντύπωση προκάλεσε η στάση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μόνο γραπτή επικοινωνία με το σύλλογο εκπαιδευτικών < ΕΛΛΗ  ΑΛΕΞΙΟΥ > επειδή στις ανακοινώσεις τους δεν υπάρχουν οι δικές της τοποθετήσεις.

Όπως με ενημέρωσαν Διευθυντές σχολικών μονάδων ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση ότι δεν πρόκειται να έρθουν άλλες ειδικότητες Γαλλικών και Γερμανικών. Τους ζητήθηκε δε όπου υπάρχει μία από τις 2 ειδικότητες όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν τη μία ξένη γλώσσα άσχετα αν έχουν δηλώσει άλλη γλώσσα ή είχαν παρακολουθήσει πέρσι άλλη γλώσσα. Στην εύλογη απορία των Διευθυντών ότι δεν επαρκούν οι ώρες για όλα τα τμήματα έδωσαν εντολή να μην κάνουν κάτι αν δεν ειδοποιηθούν ξανά. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τέλος όπως ενημερώθηκα από το δήμο Ιλίου υπήρξε πρόταση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης για υποβιβασμό του 22ου νηπιαγωγείου Ιλίου. Η επιτροπή παιδείας του δήμου Ιλίου συνεδρίασε και απέρριψε τη σχετική πρόταση. Πιστεύω ότι το ίδιο αρνητική θα είναι και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ