Thumbnail
Το Συνδικάτο δεν είναι σκαλοπάτι για πολιτική ανέλιξη

 

Στην παρακάνω εικόνα στα δεξιά της σελίδας βλέπετε τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Τους συναδέλφους αυτούς που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση μας, την υπεράσπισή μας απέναντι στην Διοίκηση, τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, την καθοδήγηση του Συνδικάτου. Στη σημερινή συγκυρία είναι οι εκφραστές της αντίθεσης του κλάδου στα Μνημόνια και σε όλα τα μέτρα που συνδέονται με αυτά.

Στην άλλη εικόνα βλέπετε τους νέους Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης, αυτούς που θα επωμιστούν το βάρος της εφαρμογής του Μνημονίου στο χώρο της εκπαίδευσης. Αναπόφευκτα τα στελέχη των δύο σωμάτων θα βρεθούν γρήγορα αντιμέτωπα. Από τη μια, οι υπερασπιστές των εργασιακών σχέσεων, της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των καθηγητών, του ρόλου της δημόσιας εκπαίδευσης γενικά. Από την άλλη, οι εκφραστές της πολιτικής των περικοπών, των μειώσεων μισθών, των απολύσεων …
Δεν μπορεί λοιπόν παρά να επέλθει σύγκρουση από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο.
Εμείς προτείνουμε την όποια επίσκεψη εκ μέρους της ΟΛΜΕ στον Περιφερειάρχη Αττικής να την πραγματοποιήσει ο ταμίας της ΟΛΜΕ. Από τη συνωνυμία τους, δεν μπορεί, κάτι καλό θα προκύψει για τον κλάδο. Ή μήπως κάνουμε λάθος; Μήπως δεν είναι συνωνυμία; Μήπως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο; Αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μείζον συνδικαλιστικό σκάνδαλο και ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος. Ή μήπως κάτι τέτοια απασχολούν μόνο εμάς, που δεν είχαμε και δεν θα έχουμε τέτοιου είδους σχέσεις με την κυβερνητική εξουσία και καθόλου τον, από την ΔΑΚΕ προερχόμενο, ταμία της ΟΛΜΕ; Μήπως, πολύ απλά, συνεχίζεται η ιστορία των συνδικαλιστών που στη συνέχεια κατέλαβαν διοικητικές θέσεις και κάποιοι από αυτούς έφτασαν να γίνουν και βουλευτές; Το γεγονός πως είναι ίσως η πρώτη φορά που εν ενεργεία μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταλαμβάνει σημαντική θέση στην διοικητική πυραμίδα, είναι αμελητέο;
Γενικώς βέβαια, η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά. Επαναλαμβάνεται από τους ίδιους ακριβώς κομματικούς χώρους και επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία. Όμως οι πράξεις τους δεν μπορούν πλέον να χαρακτηρίζουν το Συνδικάτο. Δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς, τους καθηγητές που συναντιόμαστε καθημερινά με τα προβλήματα, που αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις, που διεκδικούμε, που κινητοποιούμαστε.
Χαρακτηρίζουν αυτούς σαν πρόσωπα αλλά και σαν χώρους. Σαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Κι αν οι εναπομείναντες σε Δ.Σ. ΕΛΜΕ – ΟΛΜΕ εκπρόσωποι τους ψελλίσουν τα γνωστά: “δεν ευθύνεται η παράταξη για τις ενέργειες ενός μέλους…” να τους υπενθυμίσουμε πως δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, είναι πάρα πολλοί.
Κι όταν κάτι επαναλαμβάνεται μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι παρατάξεις τους είναι που εκκολάπτουν τέτοιες περιπτώσεις, τέτοιες ηθικές, τέτοιες επιλογές!

Εμείς έχουμε να πούμε πως τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία απομάκρυνσης από το συνδικάτο. Το αντίθετο μάλιστα. Πρέπει να αποτελέσουν κίνητρο δραστηριοποίησης και μεγαλύτερου ελέγχου. Το συνδικάτο είναι το σπίτι μας και από ένα σπίτι δεν φεύγουν οι ιδιοκτήτες. Οι καταχραστές της φιλοξενίας τους φεύγουν!

http://anexartitosima.wordpress.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στυλό
Οργανικά κενά 2025: Πρόσκληση για μετατάξεις εκπαιδευτικών για το 2025-2026
Δημοσιοποίηση οργανικών κενών και πρόσκληση για μετατάξεις εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘΑ για το 2025-2026- ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Οργανικά κενά 2025: Πρόσκληση για μετατάξεις εκπαιδευτικών για το 2025-2026
βιβλία
Η παρατήρηση τάξης ως εθνογραφική μέθοδος και τα προβλήματα της αξιολόγησης μέσω προγραμματισμένων και μη εφόδων
Οι αξιολογητές ως «επισκέπτες» και το πρόβλημα της μεμονωμένης παρατήρησης
Η παρατήρηση τάξης ως εθνογραφική μέθοδος και τα προβλήματα της αξιολόγησης μέσω προγραμματισμένων και μη εφόδων