Την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.
Η Υπουργός ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από τον Γενικό Διευθυντή, Δρ Φίλιππο Τσιμπόγλου και τους κ.κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη, Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου καθώς και Μάνο Δημητρακόπουλο, κα Ελένη Δουνδουλάκη και Γεώργιο Παρλαβάντζα, μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, και στελέχη της ΕΒΕ.
Στη συνέχεια, η κα Κεραμέως είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Αναγνωστήριο Χειρογράφων, στο Εργαστήριο Συντήρησης, στα Θησαυροφυλάκια, στο Εργαστήριο Ψηφιοποίησης, Μικροφωτογράφισης και Φωτογραφίας, αλλά και να επισκεφθεί το κλειστό κυλιόμενο βιβλιοστάσιο, το Τμήμα Γενικής Συλλογής, το Τμήμα Δανειστικής Συλλογής όπως και τα Ανοιχτά Αναγνωστήρια.
Όπως τόνισε η κα Κεραμέως «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσουμε το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελείται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Προσωπικό μου στοίχημα, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΒΕ, το έργο αυτό να καταστεί ευρύτερα γνωστό και να γίνει κτήμα όσο το δυνατόν μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας και των πολιτών. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες περαιτέρω ανάδειξης της ΕΒΕ.».
Από την πλευρά του, ο Δρ Φίλιππος Τσιμπόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το Μάρτιο του 2020 υποβάλλεται το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της ΕΒΕ 2020-2024 στο Εφορευτικό Συμβούλιο. Έχουμε τη γνώση και τη θέληση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του Υπουργείου και γνωρίζουμε ότι δεν παλεύουμε μόνοι μας».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση