Thumbnail
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας 

Δυο νέα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως με συνάφεια στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση θα προσφέρει τοΠανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια (joint degree).

Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2016, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα ξεκινήσει την υλοποίηση μεταπτυχιακών εξ αποστάσεως στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και στη «Σχολική Ψυχολογία» από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αντίστοιχα. 

Τα δυο νέα μεταπτυχιακά συμπεριλαμβάνουν πρακτική άσκηση η οποία θα υλοποιείται στην Ελλάδα κατά τόπους και υπερκαλύπτουν όλες ανεξαιρέτως τις πρόνοιες της εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  η οποία ορίζει τα κριτήρια για τη χορήγηση συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Τέλος δεδομένου ότι οι μεταπτυχιακοί τίτλοι θα αποδίδονται από ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, δεν θα απαιτείται η συνήθης διαδικασία αναγνώρισης μέσω ΔΟΑΤΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, το 2 Μεταπτυχιακά προσφέρονται από Παιδαγωγικά Τμήματα και Τμήματα Ανθρωπιστικών Σπουδών (1η προϋπόθεση), έχουν ελάχιστο χρόνο σπουδών πλήρους φοίτησης 4 εξάμηνα, 120 πιστωτικές μονάδες (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 3 εξάμηνα και 90 ECTS) και συμπεριλαμβάνουν πρακτική άσκηση σε δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 30 πιστωτικών μονάδων ECTS (ζητούνται από το ΙΕΠ τουλάχιστον 20 ECTS) (2η προϋπόθεση). Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα, στις πόλεις διαμονής των φοιτητών.

 Η πρακτική άσκηση υλοποιείται σε  σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης καθώς και σε σχολικές μονάδες γενικής αγωγής όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Βεβαιώνεται από επόπτη καθηγητή και τον υπεύθυνο της σχολικής μονάδας, συνοδεύεται από παρουσιολόγιο και περιλαμβάνει παρατήρηση, σχεδιασμό μαθημάτων και εποπτευόμενη αυτόνομη διδασκαλία(3η προϋπόθεση). 

Τέλος, το 85% από τις απαιτούμενες πιστωτικές μονάδες ECTS του Προγράμματος Σπουδών  είναι σχετικές με τις κατηγορίες αναπηριών ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών όπως αυτές ορίζονται στο νόμο 3699/2008 (ο νόμος κάνει λόγο για το 66%) (4η προϋπόθεση).

Τα Μεταπτυχιακά υλοποιούνται σε τρεις περιόδους (Χειμερινό, Εαρινό αλλά και Θερινό Εξάμηνο για περιορισμένο αριθμό μαθημάτων) με τη μέθοδο της διδασκαλίας και μάθησης εξ αποστάσεως, στην ελληνική γλώσσα και αιτήσεις εγγραφών  μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια όλου του έτους για έναρξη τον Οκτώβριο (Χειμερινό) ή τον Φεβρουάριο (Εαρινό). Ειδικά όσοι θα επιθυμούν να ξεκινήσουν το Χειμερινό εξάμηνο φοίτησης 2016, θα πρέπει να γνωρίζουν πως λόγω των πολλών αιτήσεων και του περιορισμένου αριθμού των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για τα 25 αναγνωρισμένα εξ αποστάσεως προγράμματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα του www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα των επίσημων εκπροσώπων στην Ελλάδα  801 1000 709 (από σταθερό) ή στο 6972 089310 (από σταθερό / κινητό).

Για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με τα 2 νέα μεταπτυχιακά κάνετε κλικ εδώ

Για να δείτε όλα τα Μεταπτυχιακά εξ Αποστάσεως κάνετε κλικ εδώ

Για αιτήσεις εγγραφών κάνετε  κλικ εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;
Οι διορισμοί αυτοί είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να ξεδιπλώσει το υπουργείο Παιδείας με λιγότερες δυσκολίες τη νέα του κίνηση που...
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η ξαφνική "γαλαντομία" του υπουργείου Παιδείας;