ΑΣΕΠ
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Πότε θα γίνει ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Τα προσωρινά αποτελέσματα για την προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ που αφορά τους ΠΕ αναμένεται να εκδοθούν τον Ιούλιο, τα οριστικά αποτελέσματα τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και οι διορισμοί να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρης Κιρμικίρογλου στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνάντηση που είχε με μέλη του Συλλόγου Επιτυχόντων του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ/2022, τα επόμενα αποτελέσματα αναμένονται το καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, ο στόχος για τα προσωρινά αποτελέσματα της 3ΓΒ/2023 και τους υποψήφιους του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) είναι να εκδοθούν στα τέλη Ιουλίου, αλλά το ΑΣΕΠ θα γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία στα τέλη Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, γνωστοποίησε στους επιτυχόντες αναμένεται να εκδοθούν δύο επόμενες μεγάλες προκηρύξεις ΓΒ για ΤΕ και ΠΕ που αφορούν τον γραπτό διαγωνισμό αφότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα των 2ΓΒ/2023 και 3ΓΒ/2023.

Πότε θα γίνει ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Ο επόμενος, δηλαδή ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, προγραμματίζεται να γίνει ηλεκτρονικά και για αυτό έχει τεχνικές δυσκολίες και απαιτήσεις. Το ΑΣΕΠ πραγματοποιεί ήδη δοκιμές με ηλεκτρονικούς γραπτούς διαγωνισμούς (βλ. υπηρεσιακοί γραμματείς σε υπουργεία και διοικητές νοσοκομείων), ωστόσο η δυσκολία στον μεγάλο διαγωνισμό του δημοσίου έγκειται στο ότι συμμετέχουν χιλιάδες υποψήφιοι (περίπου 100.000 είχαν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2023).

Μία ακόμα «καινοτομία» που θα περιλαμβάνει ο διαγωνισμός είναι ότι δεν θα δημοσιεύσει τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι. 

Η προκήρυξη του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού αναμένεται το 2025 και η γραπτή εξέταση θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Η ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται δεξιότητες όπως γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, η αντιληπτική ταχύτητα και η ακρίβεια, o επαγωγικός και παραγωγικός συλλογισμός καθώς και ένα σύνολο σαφώς ορισμένων και παρατηρήσιμων εργασιακών συμπεριφορών που, βάσει επιστημονικών ερευνών, σχετίζονται με την επιτυχημένη απόδοση στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και, ειδικότερα, με το Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων του ν. 4940/2022. 

Την ύλη θα την βρείτε στην goLearn εδώ

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Άλλαξε η ύλη - Αποκτήστε την εδώ μαζί με ασκήσεις και λύσεις

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών με εξ αποστάσεως πρόγραμμα ΑΜΕΣΑ (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukas
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας – Οι δηλώσεις του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο