Thumbnail
Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες

Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσω της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της διοίκησης του ΟΑΕΕ, πρώτα «απείλησε» τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους με τα «τρομοκρατικά» ειδοποιητήρια τα οποία εστάλησαν πρόσφατα δίνοντας διορία… 10 ημερών, ακόμη και σε όσους χρωστάνε λίγες εκατοντάδες ευρώ, για να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και μην χάσουν τα σπίτια τους και, στη συνέχεια, έκανε το εξής παράλογο: Άφησε άδειες τις υπηρεσίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ελέω των αδειών του Αυγούστου!

Κανένας από τους ιθύνοντες νόες του αρμόδιου υπουργείου και δη ο αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος, κ. Γιάννης Βρούτσης, δεν σκέφτηκε να προνοήσει εκ των προτέρων για να υπάρχει αυτές τις ημέρες το απαραίτητο προσωπικό το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όλους όσοι πανικοβλημένοι έσπευσαν στα γκισέ για να ρυθμίσουν τις οφειλές και να μην απωλέσουν τις κατοικίες τους!

 
Αντιθέτως, αντί να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ να υποδεχθούν όσους επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση, θυμίζουν ημέρες των «μπάνιων του λαού» προ κρίσεως και Μνημονίου. Οι περισσότερες έχουν μόνο άδεια γραφεία με έναν –άντε δύο στην καλύτερη περίπτωση- «άτυχους» υπαλλήλους για να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους.
 
Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η υπηρεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών στη Γλυφάδα, Αττικής. Ενας υπάλληλος καλείται εδώ και αρκετές ημέρες να φέρει σε πέρας… τα πάντα (από ένταξη σε ρύθμιση χρεών, μέχρι θεώρηση βιβλιαρίων και διακοπή εργασιών). Οι υπόλοιποι λείπουν (ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες συναλλαγής με το κοινό του Οργανισμού) αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΕ, αντί να προνοήσουν και να έχουν ζητήσει επάρκεια προσωπικου΄αυτή την περίοδο, αρκέστηκαν μόνο στη σύνταξη των απειλητικών ειδοποιητηρίων προκαλώντας την αντίδραση όλων των φορέων εκπροσώπησης των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
 
brouts3-e1366383565485
Διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες
 
Επισημαίνεται ότι η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ο πρόεδρος της οποίας, κ. Βασίλης Κορκίδης ήταν μέχρι και πέρυσι δίπλα στον κ. Α. Σαμαρά, σε ρόλο αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, εξ’ αφορμής των ειδοποιητηρίων που ο ΟΑΕΕ στέλνει μαζικά προς τους ασφαλισμένους του, απέστειλε μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία κοινοποίησε στην διοίκηση του ΟΑΕΕ.
 
Επίσης, εντονότατα διαμαρτυρήθηκε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) για την αθρόα αποστολή προς τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ειδοποιητηρίων, μέσω των οποίων διατυπώνεται η ευθεία απειλή για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον τους, προκειμένου αυτοί να καταβάλουν άμεσα τις οφειλόμενες ασφαλιστικές τους εισφορές.
 
Πηγή: nez.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα