Thumbnail
Το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Περισσότερα από 3.800 τα σχόλια, με τα περισσότερα να προέρχονται από καθηγητές Πληροφορικής.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο και των τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, που ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου.

Στις δέκα ημέρες που είχε αναρτηθεί το νομοσχέδιο σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας εστάλησαν, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, περισσότερα από 3.800 σχόλια, με τα περισσότερα να προέρχονται από καθηγητές Πληροφορικής.

 
Τα περισσότερα σχόλια -1.258 συνολικά- συγκέντρωσε το άρθρο 2 του νομοσχεδίου περί Διάρθρωσης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
 
Στη συνέχεια, το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή «το συντομότερο δυνατόν», ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για τους μαθητές της Α” Λυκείου.
 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι μαθητές της Α” Λυκείου θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης θα αυξάνονται προοδευτικά στη Β” και τη Γ” Λυκείου.
 
Τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα μειωθούν από έξι σε τέσσερα, ενώ στον Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία του μαθητή και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.
 
efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος