Thumbnail

Ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσαν, η «ανοιχτή διαβούλευση για το Νέο Λύκειο» και τώρα το υπουργείο, αφού γράψει στα παλιά υποδήματα του κ.Αρβανιτόπουλου όποιες παρατηρήσεις έγιναν, μπορεί να προχωρήσει ακάθεκτο στην εφαρμογή του σχεδίου που είχε εξ αρχής αποφασίσει.

 
Εχοντας κάνει βέβαια και μια-δυο αλλαγές για τα μάτια του κόσμου. Τα καλλιτεχνικά μαθήματα, λόγου χάριν, δεν θα διδάσκονται πλέον μόνο δύο ώρες στην Α' Γυμνασίου, αλλά και μία στη Β' Γυμνασίου! Προς όφελος, εννοείται, της «γενικής παιδείας» που θέλουν να ενισχύσουν οι Αρβανιτόπουλοι.
 
Τόσο μπορεί, δεσμευμένη από την τρόικα αλλά και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της, τόσο ακούει η κυβέρνηση. Και στους πλειστηριασμούς τής πρώτης κατοικίας το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει. Αφήνει να διαρρεύσει μια ρύθμιση που προβλέπει άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για κατοικίες με αντικειμενική αξία πάνω από 150.000 ευρώ, θα «ακούσει» μια-δυο βδομάδες τις ενστάσεις που θα υπάρξουν, θα πετάξει μετά στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι εποικοδομητικό έχει κατατεθεί, καθώς είναι εκτός των συμφωνιών που ήδη έχουν γίνει με την τρόικα και τα funds του real estate, και μετά θα ανεβάσει το όριο στις 160.000-170.000 και όλοι -εκτός αυτών που θα δουν το σπίτι τους να βγαίνει στο σφυρί- θα δηλώσουν ευχαριστημένοι.
 
Πιο ευχαριστημένοι από όλους θα είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσαν προσώρας αντάρτες, αλλά μετά, αφού κατόπιν ενεργειών τους θα έχει γίνει η «διόρθωση», θα μπορούν να επιστρέψουν στο μνημονιακό τους μαντρί χωρίς συνέπειες και δίχως κόστος.
 
Μεγάλη εφεύρεση η διαβούλευση και γενικότερα το open gov, που θα έλεγε και ο Γιωργάκης εάν δεν ήταν σε μόνιμες διακοπές. Δηλώνεις ότι ακούς τους πολίτες, παριστάνεις ότι διαλέγεσαι μαζί τους και μετά υλοποιείς αυτά που είχες προσυμφωνήσει, από την πρόσκληση του ΔΝΤ μέχρι την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, έχοντας μετατρέψει τους υποτιθέμενους πολίτες σε είλωτες της νέας φεουδαρχίας και έχοντας εκχωρήσει τον πλούτο τής χώρας, από την ενέργεια μέχρι το νεράκι, στους εξωχώριους και εγχώριους «επενδυτές».
 
Βέβαια, για να δηλωθεί ως διαφάνεια όλη αυτή η κοροϊδία και να καταπιούμε ως πολιτική την ανικανότητα, χρειάζεται και η βοήθεια των παντός καιρού πρόθυμων να στηρίξουν επικοινωνιακά τους Σαμαροβενιζέλους. Αυτούς που τόσο εύκολα όταν σκοτώνεται ένας 19χρονος, για ένα ευρώ και κάτι, βλέπουν απλά (;) άλλον έναν τζαμπατζή που έπρεπε να πληρώσει.
 
Μια ζωή τζαμπατζήδες της εξουσίας, έμαθαν πια να ζουν μεταξύ χορηγιών και ευρωπρογραμμάτων, κουνώντας το δάχτυλο στους άλλους και κατά προτίμηση σε αυτούς που δεν έχουν φωνή να τους αντικρούσουν, ενώ μισούν, σαν τον διάολο το λιβάνι, όποιον τολμήσει να επικρίνει τους ίδιους και την υπεράνω κυβερνήσεων παρεούλα τους. 
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21/8/2013
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χημεία
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
«Η ΕΛΕΤΟ συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες των ειδικών του πεδίου και συντάσσεται με τις απόψεις που διατυπώνονται τόσο στην επιστολή των χημικών...
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
thriskeutikaistoria.jpg
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής
«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ορίσει για τους αιτούμενους απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, ένα μάθημα Ηθικής, προβάλλει λογική,...
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής