Thumbnail
alfavita.gr

Δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς, στη λεωφόρο Ηρακλείου, το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Κυριακή
 
12:00
 
Στο μικροσκόπιο των αρχών η μηχανή του βρέθηκε στο ρέμα της Χελιδονούς. Μέχρι στιγμή δεν έχει βρεθεί γενετικό υλικό ή αποτυπώματα
 
Νέο ΒΙΝΤΕΟ λίγα δευτερόλεπτα μετά την δολοφονία
 

 

 

 
10:00 Εντοπίστηκε η μηχανή των δολοφόνων  στην Κάτω Κηφισιά
 
Επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας
 
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση στο Ν. Ηράκλειο «Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.    
 
 Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.      Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.      Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)».
 

Παρασκευή

 
21:28 Σύμφωνα με διαρροές από ΕΛΑΣ και Χ.Α. υπάρχει βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

21:25 Π.Καμμένος: Παρακρατική η επίθεση

21:23 Εξέπνευσε ο ένας τραυματίας της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο

Το ένα από τα δύο θύματα, 20 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ακαριαία και το δεύτερο, 23 ετών, κατέληξε από τα τραύματά του, λίγο αργότερα, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο "Αγία Όλγα".
 
 21:10 ΚΚΕ: "Ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς της επίθεσης "
 
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».
 

Πληροφορίες για κάλυκες από 9αρι μπιστόλι

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, οι δύο νεκροί είναι ηλικίας 20 και 23 ετών. Σύμφωνα με δηλώσεις του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη στο Star οι δύο νεκροί ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής

Οι δράστες πυροβόλησαν τα θύματά τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με μηχανή.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες πυροβόλησαν τουλάχιστον 4 φορές με στόχο την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην οδό Ηρακλείου 426, όπου εκείνη την ώρα υπήρχαν έξω από τα γραφεία. 
ΦΩΤΟ NEWSIT
 
 

 

 
Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές, εάν το περιστατικό συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά.
 
 
Δύο νεκροί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
 
 
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα