Thumbnail
Λίγες δεκάδες γυναίκες, καθαρίστριες του Δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επιχείρησαν σήμερα το πρωί να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα της άφιξης της τρόικας. Σκοπός τους -τι άλλο;- να ζητήσουν το αυτονόητο, δηλ. το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά.

Φωτογραφία @mao.gr

Λίγες δεκάδες γυναίκες, καθαρίστριες του Δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επιχείρησαν σήμερα το πρωί να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών, την ώρα της άφιξης της τρόικας. Σκοπός τους -τι άλλο;- να ζητήσουν το αυτονόητο, δηλ. το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά. Η μαχητικότητά τους συγκίνησε όλους όσους παρακολουθούν εδώ και μήνες το δίκαιο αγώνα τους (π.χ. ολονυχτίες στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο) ή έτυχε σήμερα να περνούν από τη οδό Νίκης όπου και η πίσω είσοδος του υπουργείου. Έντρομη η Ασφάλεια του υπουργείου, κατέβασε το σιδερένιο κιγκλίδωμα που φράζει την πίσω πόρτα, όμως οι γυναίκες εξακολούθησαν να το ταρακουνούν με τα χέρια τους.  Δεν είχαν τη δύναμη να το γκρεμίσουν σήμερα… όμως κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Η «εισβολή», όπως θα τη χαρακτήριζαν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της κυβέρνησης, δεν πέτυχε, όμως οι γυναίκες αυτές πέτυχαν να δείξουν σε όλο τον κόσμο το σθένος και την αποφασιστικότητά τους.  Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχοντας σαφή εντολή να διαλύσουν τις «ενοχλητικές» αγωνιζόμενες καθαρίστριες που τους χαλούσαν τη βιτρίνα του «σαξές στόρι», τους επιτέθηκαν με άνανδρο και βίαιο τρόπο με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μια γυναίκα η οποία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό»,  κάτω από βροχή συνθημάτων από τις συναδέλφισσές της.

Όσοι άκουσαν τα συνθήματά τους και τις είδαν παρατεταγμένες απέναντι στα πάνοπλα ΜΑΤ (τουλάχιστον δύο αστυνομικοί για κάθε γυναίκα!) μαντεύουν ότι πριν περάσει πολύς καιρός οι στρατιές των πεινασμένων θα πολιορκούν υπουργεία και άλλα δημόσια κτίρια, όχι επειδή θα τις καθοδηγεί το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα, αλλά γιατί θα τις οδηγεί η απόγνωση…

Το θέμα είχαν φέρει στη βουλή πριν λίγες μέρες  οι βουλευτές του ΚΚΕ  Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σπύρος Χαλβατζής, ενώ πρόσφατα αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών συναντήθηκε με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν φτάνει που απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες 595 καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 4ωρες ημερήσιας εργασίας και με 500 ευρώ μηνιαίο μισθό οδηγώντας τις ίδιες και τις οικογένειές τους στην πείνα, αλλά και επιπλέον προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αγώνα τους με ωμή αστυνομική καταστολή» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης για τη σημερινή επιχείρηση καταστολής.

Aξίζει να θυμηθούμε ένα υπέροχο ιταλικό τραγούδι, το La Lega (Το σωματείο), που το πρωτογραγούδησαν στα τέλη του 19ου αιώνα οι εργάτριες γης  που εργάζονταν στους ορυζώνες του Πάδου, την εποχή που σχηματίζονταν τα πρώτα εργατικά σωματεία. (Το τραγούδι αυτό ακούγεται και στο «1900» του Μπερτολούτσι.)

 

Πηγή: mao.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
Εκπαιδευτικοί: Καταγγελία για Διευθυντή Π.Ε Β’ Αθήνας – «Αποφεύγει την συνάντησή μας»
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διευθυντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας αρνείται και αποφεύγει να συναντήσει τα Δ. Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων»
Εκπαιδευτικοί: Καταγγελία για Διευθυντή Π.Ε Β’ Αθήνας – «Αποφεύγει την συνάντησή μας»
Μητσοτάκης στο Μαξίμου
Κ. Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Έρχονται παρεμβάσεις για την επιτάχυνση προσλήψεων στο Δημόσιο
«Σκοπός μας τώρα είναι η επιτάχυνση και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι πρωτοβουλίες μας...»
Κ. Μητσοτάκης για ΑΣΕΠ: Έρχονται παρεμβάσεις για την επιτάχυνση προσλήψεων στο Δημόσιο