Υλικά:
480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 ml ηλιέλαιο
90 γρ. κακάο
300 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
1 βανίλια
400 γρ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούνται όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, κακάο, βανίλια, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, σόδα και αλάτι. Ακολουθεί καλό ανακάτεμα με κουτάλι.
Στη συνέχεια, δημιουργείται μία λακκούβα στο κέντρο του μείγματος, όπου προστίθενται το ηλιέλαιο, το ξύδι και το χλιαρό νερό. Το μείγμα ανακατεύεται κυκλικά με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ακολουθεί άλειμμα και αλεύρωμα της φόρμας, όπου και χύνεται το τελικό μείγμα. Ψήνεται σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, με αέρα, για 30 λεπτά. Ο έλεγχος του ψησίματος γίνεται με μαχαίρι: αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
Για επιπλέον γεύση, μπορεί να προστεθεί επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας, αναμεμειγμένης με ηλιέλαιο, αφού πρώτα το κέικ κρυώσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ