Thumbnail
«Πολλά λόγια, λίγα αποτελέσματα»

«Πολλά λόγια, λίγα αποτελέσματα»: Αυτό είναι το πόρισμα του Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), σε ό,τι αφορά στον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ε.Ε., όπου και εντοπίζει σοβαρές παραβιάσεις που χρήζουν επίλυσης, κάτι που όπως επισημαίνεται, θα επιτευχθεί μέσω της πολιτικής βούλησης και της συλλογικής δράσης.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην έκθεση «World Report 2014», ο σεβασμός προς τα ανθρώπινα δικαιώματα μετριέται σε πράξεις και όχι σε λόγια. Το τίμημα, άλλωστε, των παραβιάσεων το πληρώνουν φυσιολογικοί άνθρωποι, από τους άστεγους στην Ουγγαρία, μέχρι τους μετανάστες στη Γαλλία – τους οποίους σταματά συχνά η αστυνομία της χώρας – και τους Σύριους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

 
Σύμφωνα με την Οργάνωση, οι ηγέτες της Ε.Ε., το 2013, αναγνώρισαν τα προβλήματα σοβαρών και επίμονων παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα κράτη-μέλη και απέτυχαν στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της έρευνας σχετίζονται με θέματα μετανάστευσης και ασύλου, διακρίσεων και μισαλλοδοξίας, αλλά και τρομοκρατίας, τα οποία και παρατηρήθηκαν 11 κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου μέλους, της Κροατίας.
 
Σε μία έκθεση 667 σελίδων, το Παρατηρητήριο καταγράφει γεγονότα καταδυνάστευσης των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε 90 χώρες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρατηρείται εκδήλωση ρατσισμού και ομοφοβίας, ενώ όσον αφορά στον υπόλοιπο κόσμο, η έκθεση δίδει έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία, όπου οι θάνατοι αμάχων προκάλεσαν την παγκόσμια φρίκη, αλλά όχι αρκετά ώστε οι ηγέτες να ασκήσουν πίεση προκειμένου να σταματήσουν.
 
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών, οι οποίες έφθασαν τις 104 από την αρχή του 2013 ως το τέλος Αυγούστου, ενώ αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχει και αύξηση των επιθέσεων εναντίον ομοφυλοφίλων. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην υπάρχουσα νομοθεσία για τη ρατσιστική βία.
 
Η έκθεση, εκτός των άλλων, θίγει εκτενώς τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και Σύρων προσφύγων στην Τουρκία. Όπως αναφέρεται, συγκεκριμένα, η πρόσβαση στο άσυλο παραμένει δύσκολη τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και σε συνθήκες κράτησης. Σημειωτέον πως η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό χορήγησης ασύλου στην Ε.Ε...
 
Επίσης, λόγος γίνεται και για την αντιμετώπιση των Ρομά, με ειδική αναφορά και στη Γαλλά (όπου απελάθηκαν Ρομά), αλλά και στην Ελλάδα, όπου το πρώτο εννεάμηνο του 2013, πραγματοποιήθηκαν 1.131 επιχειρήσεις σε καταυλισμούς.
 
ΠΗΓΗ: http://www.kerdos.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
Oι καθηγητές υπoστηρίζουν ότι η όποια αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι σίγουρα μικρότερη της αύξησης που καταγράφεται το διάστημα που διανύουμε
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
καταθλιψη
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ
Ένα σοβαρό φαινόμενο παρατηρούν οι ερευνητές και δεν έχουν τελική εξήγηση γιατί οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ
Γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα
Εφιάλτης: Η στιγμή που γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα και οι γύρω της αδιαφορούν (Video)
Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα και τους γύρω της να αδιαφορούν
Εφιάλτης: Η στιγμή που γυναίκα να πνίγεται σε πισίνα για αρκετή ώρα και οι γύρω της αδιαφορούν (Video)