Thumbnail

 

Δεύτερη απομείωση του ελληνικού χρέους φέρονται να εξετάζουν οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι γερμανικοί Financial Times, που υποστηρίζουν ότι ήδη διεξάγονται σχετικές συζητήσεις. Στο επίκεντρο φέρονται να βρίσκονται τα διμερή δάνεια στήριξης του πρώτου πακέτου, καθώς, όπως υποστηρίζεται, ΕΚΤ και ΔΝΤ διατηρούν την αντίθεσή τους.

Υψηλόβαθμός αξιωματούχος με γνώση της υπόθεσης που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα υποστήριξε «πως υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν haircut 35% ή 38 δις ευρώ στο πρώτο δάνειο που έλαβε η Ελλάδα από τον επίσημο τομέα ύψους 109 δις ευρώ φαίνεται ότι πραγματοποιούνται.

Η πρόταση που έχει υποβληθεί και επεξεργαστεί ομάδων συμβούλων της Γερμανικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει haircut 30 με 35% στο χρέος του επίσημου τομέα. 

Προφανώς αυτό θα συνοδευτεί με τεράστιες πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα  που θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού κράτους. Τις δυο τελευταίες φορές που έγινε μια αντίστοιχη διαδικασία με το psi και το psi+ το κόστος το επωμίστηκε ο Ελληνικός λαός με αβάσταχτα και επώδυνα μέτρα.

ρεπορτάζ: alfavita.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια