Συναγερμός σήμανε στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Τουρκίας, όταν εντόπισαν ένα αεροσκάφος της Jet Airways με 300 επιβάτες που έχασε ξαφνικά και χωρίς αιτία 5.000 πόδια ύψος.
Το περιστατικό συνέβη στον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από την Άγκυρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν ο Ινδός πιλότος αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο, ενώ βρισκόταν στον αέρα ενώ την ίδια ώρα, η συγκυβερνήτης ήταν απορροφημένη στο τάμπλετ της και δεν κατάλαβε πως το αεροπλάνο έχανε ύψος.
Ξαφνιασμένοι από την απροειδοποιήτη αλλαγή στο ύψος, οι Τούρκοι ελεγκτές επικοινώνησαν αμέσως με το αεροσκάφος - ένας λόγος παραπάνω και το ότι ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι πλέον πολύ πιο πολυσύχναστος, λόγω των συγκρούσεων σε Συρία, Ιράκ και Ουκρανία.
Αμέσως μετά την προειδοποίηση από τους Τούρκους, η συγκυβερνήτης ξύπνησε τον πιλότο, και το αεροσκάφος ανέκτησε το ορισμένο ύψος.
Σύμφωνα με πηγές από το χώρο πάντως, δεν ήταν σφάλμα του πιλότου το ότι αποφάσισε να κοιμηθεί, καθώς κάτι τέτοιο είναι θεμιτό σε μεγάλες πτήσεις. Με αυτό το δεδομένο, οι ευθύνες πέφτουν στην συγκυβερνήτη που έπαιζε με το τάμπλετ της. Και οι δύο πάντως έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος της έρευνας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ