Thumbnail
Τεράστιος λευκός καρχαρίας επιτέθηκε στον 51χρονο

Ο 51χρονος Βρετανός Paul Wilcox ζούσε τα τελευταία χρόνια με την σύζυγό του Victoria στο Byron Bay της Αυστραλίας, όπου είχε δραστηριοποιηθεί ως επιχειρηματίας. Ο άντρας πήγε να κολυμπήσει στην παραλία Clarkes Beach, ενώ η σύζυγός του παρακολουθούσε από την ακτή σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα.

Ξαφνικά ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας επιτέθηκε στον 51χρονο, τον  άρπαξε από το δεξί πόδι και το αίμα του πλημμύρισε στο νερό. Η σύζυγος του 51χρονου παρακολουθούσε τη σκηνή εμβρόντητη και ανίκανη να βοηθήσει, ενώ ο Βρετανός Mark Hickey, δικηγόρος, που έκανε τις διακοπές του στην περιοχή, είδε το αίμα στο νερό και έτρεξε να βοηθήσει το θύμα.
Ο Hickey με κίνδυνο της ζωής του τράβηξε τον 51χρονο στην ακτή και του έκανε τεχνητή αναπνοή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο μεταξύ κατέφθασε ασθενοφόρο με γιατρό και προσπάθησαν να επαναφέρουν το θύμα, αλλά ο άντρας είχε ήδη εκπνεύσει.
Όπως δήλωσε ο Hickey όλη η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό, αν και πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά επιθέσεων καρχαριών σε κολυμβητές στη χώρα.
Ο λευκός καρχαρίας δεν θανατώθηκε, καθώς αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, αλλά οι αρχές χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και τζετ σκι για να απομακρύνουν τον καρχαρία στην ανοικτή θάλασσα.
Σημειώνεται ότι το θύμα ήταν καλός κολυμβητής και είχε πάθος με την κολύμβηση, αλλά σύμφωνα με τις αρχές το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί σημείο έλξης για τους καρχαρίες εξαιτίας των δολωμάτων που τοποθετούν οι ντόπιοι ψαράδες.
 
Πηγή: protothema.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergia-elstat.jpg
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
«Εργάνη»: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση για χρήση της 6ήμερης εργασίας
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
doe
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων Τάσου Γκαραγκάνη  και Βιολέττας Πατέλη για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την...
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
texniti noimisini
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης
Σαρώνει στους νέους εκπαιδευτικούς το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Χιλιάδες οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος νέων...
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης