Thumbnail
Μεγαλύτερα τα προβλήματα στον ΟΑΕΕ

Σε 6.031 κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας και 987 πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές έχει προβεί το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) από το Νοέμβριο του 2013 έως τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ φθάνουν τα 7,8 δισ. ευρώ, ενώ τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από την εφαρμογή των ρυθμίσεων «Νέα Αρχή» και «Πάγια Ρύθμιση», δεν ξεπέρασαν, από την αρχή του έτους, τα 249.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έως τις 12 Σεπτεμβρίου από τις δύο ρυθμίσεις είχαν εισπραχθεί 248.546.831,26 ευρώ, από 29.749 οφειλέτες, οι οποίοι είτε εξόφλησαν εφάπαξ το χρέος τους, είτε καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις μηνιαίες δόσεις. Ταυτόχρονα, βγήκαν εκτός ρύθμισης 8.018 οφειλέτες, οι οποίοι σταμάτησαν να καταβάλουν τις δόσεις με οφειλές 373.858.959,38 ευρώ.

Παράλληλα, κατά το τελευταίο διάστημα, αποστέλλονται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ομαδικά ειδοποιητήρια προς οφειλέτες του ΟΑΕΕ του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑΑ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης που υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ. Ο ειδικός εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ για την πορεία της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, Πάτρικ Ντε Μετς, ζητεί την επέκταση των μέτρων και για τους οφειλέτες με οφειλές κάτω από 5.000 ευρώ.

Έως σήμερα, στο ΚΕΑΟ έχουν διαβιβαστεί οφειλές 10,59 δισ. ευρώ από συνολικά 210.260 οφειλέτες. Από το ποσόν αυτό, τα 7,9 δισ. ευρώ, αφορούν οφειλές προς το ΙΚΑ και τα 2,35 δισ. ευρώ προς τον ΟΑΕΕ. Χρέη 197.140 εκατ. ευρώ προέρχονται από οφειλέτες του ΟΓΑ, και 54,95 εκατ. ευρώ από οφειλέτες του ΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ΚΕΑΟ έχει αποστείλει συνολικά 64.267 πρώτες ειδοποιήσεις – προσκλήσεις και 93.406 ατομικές ειδοποιήσεις, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο ενημέρωσης για την τακτοποίηση των οφειλών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρεμ
Τέμπη: Συγκλονιστικές καταθέσεις επιβατών – «Θα με στοιχειώνει για πάντα»
Οι επιζώντες μιλούν για τις εφιαλτικές στιγμές της σύγκρουσης – Επίκεινται απολογίες πρώην στελεχών του υπουργείου Μεταφορών
Τέμπη: Συγκλονιστικές καταθέσεις επιβατών – «Θα με στοιχειώνει για πάντα»
εκπαιδευτικοί Τέμπη
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση για την παιδεία - «Βία αντί για διάλογο»
ΜΑΤ και χημικά κατά διαδηλωτών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τον αυταρχισμό
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση για την παιδεία - «Βία αντί για διάλογο»
βιβλία
ΟΛΜΕ: Kυλιόμενες μονόωρες στάσεις εργασίας ενάντια στις υποχρεωτικές υπερωρίες
Aπό την Τρίτη, 1 Απριλίου  μέχρι την Παρασκευή 11 Απριλίου και από τη Δευτέρα 28/4 μέχρι την Τετάρτη 30/4
ΟΛΜΕ: Kυλιόμενες μονόωρες στάσεις εργασίας ενάντια στις υποχρεωτικές υπερωρίες