Thumbnail
Το χειρότερο τροχαίο των τελευταίων ετών έλαβε χώρα στη νοτιοανατολική Ισπανία. Τραγικός απολογισμός

Τουλάχιστον 14 προσκυνητές, στην πλειονότητά τους νέοι, σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νοτιοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μούρθια.

Το λεωφορείο με τους ενορίτες που επέστρεφαν από θρησκευτική εκδήλωση στη Μαδρίτη, έπεσε σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κοντά στην πόλη Βέντα ντε Ολίβια, 60 χλμ. από τον προορισμό του, το χωριό Μπούγιας στην Μούρθια.

Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλα τέσσερα υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Ο 36χρονος ιερέας της ενορίας που οργάνωσε το ταξίδι είναι μεταξύ των νεκρών, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Τα αλκοτέστ και τα τεστ για χρήση ναρκωτικών στα οποία υποβλήθηκαν ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός βγήκαν αρνητικά, διευκρίνισε ο νομάρχης της περιφέρειας Χοακίν Μπασκουνιάνα.

Η εταιρία που είχε το λεωφορείο δήλωσε ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα στο όχημα είχαν γίνει όλοι οι έλεγχοι.

Ο επίσκοπος Καρθαγένης Χοσέ Μανουέλ Λόρκα Πλάνες δήλωσε ότι η εκκλησία είναι συγκλονισμένη από το φοβερό τροχαίο.

Είναι το χειρότερο τροχαίο που σημειώνεται στην Ισπανία από το 2008, όταν εννέα φινλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν στο νότο. Τον Ιούλιο του 2013, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του σε εθνική οδό της κεντρικής Ισπανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΑΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος