Thumbnail
Εμπιστευτική έκθεση της Task Force επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Μνημόνιο με "μερικές δεκάδες όρους" προτίθενται να επιβάλλουν οι εταίροι στην ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση της Task Force την οποία επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εμπιστευτική έκθεση στόχος είναι να δεσμευτεί η χώρα μια γραμμή πίστωσης ECCL με ενισχυμένους όρους. Ειδικότερα το δημοσίευμα αναφέρει ότι, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η δομή της συνεργασίας αλλά δε θα είναι τόσο λεπτομερής όσο το τρέχον πρόγραμμα, καθώς και ότι κίνητρο για την κυβέρνηση, είναι η επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που αποκομίζουν οι κεντρικές τράπεζες πίσω στην Ελλάδα. Ωστόσο ο όρος αυτός περιλαμβάνεται και στο ισχύον μνημόνιο.

B. Σόιμπλε: Σεβασμό στους δημοσιονομικούς κανόνες ζητεί ο Σόιμπλε

Αμετακίνητος στην πολιτική λιτότητας ζητώντας "σεβασμό των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων" εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Θέλοντας να "μαλώσει" εμμέσως τη Γαλλία στην οποία δόθηκε παράταση ώστε να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις, O B. Σόιμπλε έκανε λόγο για σημαντικούς εταίρους που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση.

Αυτήν την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επιβάλει άμεσα κυρώσεις στη Γαλλία για την παραβίαση του ορίου του ευρωπαϊκού ελλείμματος.

«Οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες» δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ, προσθέτοντας πάντως τα εξής:

«Ξέρουμε πως ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση δυσχερέστερη από τη δική μας και ξέρουμε πως έχουμε κοινή ευθύνη, πως οφείλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι».

Πηγή: Αυγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!