Thumbnail
Ενημέρωση

Ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, με αίτηση που υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητά να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού να παίρνει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Αθηνών στο οποίο πέρασε μετά τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέσα από τον αίτηση του ο Νίκος Ρωμανός, δια των συνηγόρων του, προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή κ. Νικόπουλου, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει, διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

Με αυτό τον τρόπο η πλευρά Ρωμανού υποστηρίζει ότι ξεπερνιέται ο νομικός σκόπελος της υποχρεωτικής και δεσμευτικής γνωμοδότησης του ανακριτή, ο οποίος ήταν εξ αρχής αρνητικός, επειδή ο Ρωμανός είναι υπόδικος και κατ' επέκτασιν, κατά την κρίση του, ύποπτος φυγής.

Σε σοβαρή κατάσταση ο Ρωμανός

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, στην τελευταία επαφή που είχαν με τη διευθύντρια της Γ' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" πριν λίγη ώρα, τους γνωστοποιήθηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του κρατουμένου είναι πάρα πολύ πεσμένο και βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ via news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα