Thumbnail
 Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

TOY ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΤΡΙΠΟΔΩΝ 23, ΠΛΑΚΑ ΑΘΗΝΑ

http://www.ekedisy.gr/ 

2103250341

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού  σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του από τις από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου στο χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην οδό Τριπόδων 23 στην Πλάκα.

Δωράκια με άρωμα παλιού σχολικού βιβλίου: βιβλία, κοσμήματα, γούρια, καδράκια, αφίσες, χριστουγεννιάτικα,  αλλά και το μικρό μας παλαιοβιβλιοπωλείο, θα ενισχύσουν τη λειτουργία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωριστούμε από κοντά, να συζητήσουμε και να σας κάνουμε γνωστούς  τους στόχους μας και τις δράσεις μας.

Κάθε Σαββατοκύριακο οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν αλλά και να μάθουν με ευχάριστο τρόπο: αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακά παιχνίδια, κάλαντα, εργαστήρια, κατασκευές.

Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού μαζεύουμε παλιά βιβλία και παιχνίδια (σε καλή κατάσταση) για να τα δώσουμε σε παιδιά που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
 

  Λίγα λόγια για το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού είναι ένας φορέας που έχει ως σκοπό την προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, με την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων.  Eιδικότερα το Εθνικό Κέντρο έχει θέσει ως προτεραιότητα την καταγραφή και διάσωση του σχολικού υλικού  και των σχολικών βιβλίων, σε μια προσπάθεια να ανασυνθέσει την ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας της εκπαίδευσής μας.

Ο φορέας έχει αυτή τη στιγμή στην κατοχή του μια πλούσια συλλογή από σχολικά βιβλία, τα οποία χρονικά καλύπτουν διάστημα περίπου τριών (3) αιώνων. Πολλές από τις εκδόσεις αυτές είναι σπάνιες και δυσεύρετες, ενώ πολλά βιβλία δεν υπάρχουν στις επίσημες βιβλιογραφίες και στις  μεγάλες βιβλιοθήκες. Οι συλλογές εμπλουτίζονται συνέχεια με δωρεές και αγορές υλικού.

Το ΕΚΕΔΙΣΥ προχωράει στη δημιουργία «Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης» με τη λειτουργία μιας μόνιμης έκθεσης της ιστορίας του σχολικού  εγχειριδίου και της ελληνικής εκπαίδευσης εντός του μουσείου, η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε σχολεία και θα ενισχύεται με κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, σκοπός μας είναι οι συλλογές να είναι ανοιχτές, αξιοποιήσιμες και προσβάσιμες σε όλα τα άτομα που θέλουν να εργαστούν ερευνητικά.

Το Μουσείο θα λειτουργήσει σε ένα πανέμορφο, τριώροφο, νεοκλασικό, διατηρητέο κτίριο, στην Πλάκα, στην οδό Τριπόδων 23, στον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας. Η θέση του Μουσείου (δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης και σε άλλα Μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας) αλλά και οι στόχοι και οι δράσεις του,  προσφέρουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής της χώρας μας και των πνευματικών της δημιουργημάτων όχι μόνο μέσα στην ίδια τη χώρα  αλλά και στο εξωτερικό (http://www.ekedisy.gr) .

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.ekedisy.gr/  και http://www.ekedisy.gr

email:[email protected], [email protected]

Τηλ.:  2103250341,  6937219160

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χημεία
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
«Η ΕΛΕΤΟ συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες των ειδικών του πεδίου και συντάσσεται με τις απόψεις που διατυπώνονται τόσο στην επιστολή των χημικών...
Επιστολή προς το ΙΕΠ: Η χημική ονοματολογία στα νέα σχολικά βιβλία
thriskeutikaistoria.jpg
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής
«Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ορίσει για τους αιτούμενους απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, ένα μάθημα Ηθικής, προβάλλει λογική,...
Θεολόγοι: Λογική, λειτουργική και νόμιμη η απόφαση για εναλλακτικό μάθημα Ηθικής