Thumbnail
Ο ζωγράφος έχασε εν τέλει την μάχη του με τον καρκίνο

Στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες απεβίωσε τις πρωϊνές ώρες της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου ο ζωγράφος Δήμος Σκουλάκης. Ηταν 79 ετών.

 Ο Δήμος Σκουλάκης γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική από μικρή ηλικία. Μαθήτευσε για μικρό χρονικό διάστημα κοντά στον Φώτη Κόντογλου και στη συνέχεια στον Σπύρο Παπαλουκά. Το 1957 πήγε στο Παρίσι όπου συνδέθηκε φιλικά με τον Θ. Τσίγκο και γνώρισε πολλούς από τους Έλληνες καλλιτέχνες που βρίσκονταν εκεί. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα και παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο εργαστήρι των Π. Σαραφιανού και Βρ. Βλαχόπουλου με σκοπό να δώσει εξετάσεις στην ΑΣΚΤ.

Το 1959 μπήκε στο προκαταρκτικό τμήμα της ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Γ. Μαυροΐδη και το 1961 στο εργαστήριο του Γ. Μόραλη, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε και μαθήματα σκηνογραφίας και διακοσμητικής στο εργαστήρι του Β. Βασιλειάδη. Παράλληλα με τις σπουδές του άρχισε να εργάζεται ως γελοιογράφος στα περιοδικά Ταχυδρόμος, Πανσπουδαστική, Η Γενιά μας, Ελληνική Αριστερά και στις εφημερίδες Δημοκρατική Αλλαγή, Ελεύθερος Λόγος κ.ά.  Το 1964 τιμήθηκε με το βραβείο γελοιογραφίας του περιοδικού Ελευθεροτυπία, ενώ το 1967 συμμετείχε στην 8η Πανελλήνιο Έκθεση στο Ζάππειο.

Πληροφορίες artmag.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τι είναι σχολείο;
«Η διαπαιδαγώγηση είναι ανθρώπινη σχέση. Πώς θα μπορούσε κάποιος να την κανονικοποιήσει και τι θα σήμαινε μια τέτοια κανονικοποίηση; Η δική μου άποψη...
Τι είναι σχολείο;