Thumbnail
Μην μείνετε αδρανείς σε περιπτώσεις κακοποίησης

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΚΥΛΙΑ- ΦΥΛΑΚΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 Οι περισσότεροι αποκτούν ένα σκυλί, χωρίς να ξέρουν γιατί το πράττουν, χωρίς να είναι συνειδητοποιημένοι για τις ευθύνες που αναλαμβάνουν, το κόστος  συντήρησής τους και την ευθύνη που έχουν απέναντί τους, με αποτέλεσμα σε μεγάλο ποσοστό  να τα εγκαταλείπουν είτε γιατί τα βαρέθηκαν, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, ή ακόμα και επειδή πέρασε η μόδα του να έχεις τα δικό σου σκυλί.

Αυτό που συνταράσσει είναι πως σε ετήσια βάση μόνο στο κέντρο της Πάτρας και στην κοντινή ευρύτερη περιοχή του, περίπου 500 σκυλιά εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, με τους εθελοντικούς συλλόγους, που δεν έχουν την κρατική χρηματοδότηση, αλλά μόνο με προσωπική εργασία και δράση, να προσπαθούν να τα απομακρύνουν από τους δρόμους και να τα περιποιηθούν έως ότου τους βρουν νέο σπιτικό.

Αυτό που απασχολεί έντονα τις φιλοζωικές οργανώσεις, όπως αποκαλύπτει στο «patrastimes.gr», ο πρόεδρος της «Μέριμνας ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών», Γιώργος Κοκκινάκης, είναι «από τη μία τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης  ζώων και από την άλλη η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών, που δεν μένουν απαθείς και καταγγέλλουν τα περιστατικά, που φθάνουν τελικά στην δικαιοσύνη και επιβάλλονται κυρώσεις.»

Η Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει και την καλύτερη φήμη για το πώς συμπεριφέρεται στα ζώα, αφού οι τουρίστες που επιστρέφουν στις χώρες τους σε πολλές περιπτώσεις επικοινωνούν με διεθνείς φιλοζωικές οργανώσεις και παραπονούνται για τα όσα αντίκρυσαν κατά το χρονικό διάστημα παραμονής τους στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς η αγάπη των ζώων προς τον άνθρωπο δεν τυγχάνει της ανάλογης αγάπης από τον άνθρωπο, παρόλο που πολλοί αποκτούν ένα σκυλάκι για συντροφιά, μιας και παραμένουν οι περισσότεροι μόνοι και απομονωμένοι», συμπλήρωσε ο κ.Κοκκινάκης, τονίζοντας ότι στην Μέριμνα Ζώων, προσέρχονται αρκετοί Πατρινοί, που ζητούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο μεγάλου μεγέθους, που μπορεί να μην είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, όμως λειτουργεί αποτρεπτικά σε διαρρήκτες και ληστές μόνο με τον όγκο του.

Πάντως για να γνωρίζετε, σύμφωνα με το Νόμο 3170 Άρθρο 1β, οι ιδιοκτήτες σκύλων υποχρεούνται να μεριμνούν για την ευζωία τους. Αν όχι τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι 6 μήνες ή / και με χρηματική ποινή. 

Αν διαπιστώσετε κακοποίηση βοηθήστε κι εσείς να σταματήσει: 

Κάντε επώνυμη γραπτή καταγγελία στο: 

αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας, και 

στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας που ανήκετε

στην Εισαγγελία

Αν τα ζώα είναι ήδη σε κακή κατάσταση, ειδοποιήστε το Δήμο ή την κοινότητα που υποχρεούται από το Νόμο να έχει πρόγραμμα περίθαλψης, ώστε να επέμβει περιθάλψει τα ζώα. 

 

patrastimes.gr/

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseidonos
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
Θα καταργηθούν 6 φανάρια, εξασφαλίζοντας ταχύτερη διέλευση των οχημάτων αλλά και ευκολότερη πρόσβαση των πεζών στη θάλασσα
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
pada
ΠΑΔΑ: Απάντηση των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αβάσιμη εισήγηση του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΠΑ.Δ.Α. στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων διότι προσβάλλει καίρια και άμεσα...
ΠΑΔΑ: Απάντηση των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο
paralies3
Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε
Αυτές είναι οι 16 παραλίες της Αττικής και της Εύβοιας που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα παθογόνων μικροοργανισμών
Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε