Thumbnail
Κινηματογραφικό θρίλερ

Έντονη είναι η κατάσταση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, με έναν ένοπλο άγνωστο να έχει μπήκε σε καφετέρια του εμπορικού κέντρου της πόλης,  στην Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία, κρατώντας σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 40 ομήρους, 10 εργαζόμενους και 30 πελάτες. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Άντριου Σίπιον ανέφερε ότι οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να μιλήσουν με βεβαιότητα ότι είναι αντιμέτωποι με τρομοκρατική ενέργεια. Εν τούτοις όπως είπε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ «έχουμε προχωρήσει σε μια διαδικασία η οποία συνάδει με μια τρομοκρατική ενέργεια».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην μεγαλούπολη της Αυστραλίας επιβεβαίωσε επίσης ότι πρόκειται μόνο για ένα συμβάν στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ και ότι η πόλη είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, ο δράστης φοράει μαντήλι στο κεφάλι και ρούχα που παραπέμπουν στο ισλάμ, ενώ κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για ζώνη με εκρηκτικά.

Λίγο αργότερα, άνθρωποι εθεάθησαν να βγαίνουν τρέχοντας από το καφέ που πολιορκείται από την αστυνομία στο Σίδνεϊ μετά τη σύλληψη εκεί ομήρων, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδει ζωντανά το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7.
Οι εικόνες δείχνουν μικρό αριθμό ανθρώπων --τρεις σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο-- να βγαίνει τρέχοντας από το καφέ Lindt. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας που φοράει ποδιά του Lindt, ενώ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν μετακινηθεί πλησιέστερα στην πόρτα.
Οι όμηροι φαίνεται πως βγήκαν από μια πλευρική πόρτα του καφέ, όπου πριν από έξι ώρες άρχισε το επεισόδιο. Άγνωστος δράστης κρατάει άγνωστο αρθμό ομήρων μέσα στο Lindt Chocolate Cafe στην Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες στις οποίες όμηροι κρατούσαν μια μαύρη σημαία με λευκή αραβική επιγραφή σε παράθυρο του καταστήματος.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ πρόσφατα στο χώρο εμφανίστηκαν και οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής που ανάγκασαν τους περαστικούς και τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από το καφέ όπου κρατούνται οι όμηροι.

Wow RT @BuzzFeedOz: Here's a vine showing the dramatic moment three hostages escaped the #sydneysiege https://t.co/TkrO9AE5ui

— Courtney Bryant (@CourtneyDBryant) December 15, 2014

A woman runs to police from cafe in Sydney during hostage crisis pic.twitter.com/xbLHYWGSdc

— AFP Photo Department (@AFPphoto) December 15, 2014

Πηγή: news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παγος
«Μισός πάγος, μισή φωτιά»: Νέα φάση της ύλης ανοίγει δρόμους στην κβαντική τεχνολογία
Επιστήμονες εντοπίζουν μια άγνωστη μέχρι σήμερα κατάσταση της ύλης με μοναδικά χαρακτηριστικά
«Μισός πάγος, μισή φωτιά»: Νέα φάση της ύλης ανοίγει δρόμους στην κβαντική τεχνολογία
μπουχάρια
Τα «Μπουχάρια» της Κοζάνης: Οι γεωλογικοί σχηματισμοί που θυμίζουν Καππαδοκία
Ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς και γεωλογικού ενδιαφέροντος, που αποκαλύπτει το πρόσωπο της άγνωστης Ελλάδας
Τα «Μπουχάρια» της Κοζάνης: Οι γεωλογικοί σχηματισμοί που θυμίζουν Καππαδοκία