Thumbnail
Ουαλίντ Ταλέμπ

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, που το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και αλυσοδεμένος στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και είχε καταγγείλει ότι βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του φούρναρη και το γιο του, καθώς και από άλλα δύο άτομα, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 30 Απριλίου με τις καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τέσσερις κατηγορούμενους είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η συνήγορος του Αιγύπτιου εργάτη ανέφερε ότι ο Ουαλίντ Ταλέμπτ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ό,τι φρικτό του συνέβη εκείνη την ημέρα στη Σαλαμίνα, και σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια από την πλευρά της υπεράσπισης να μετατραπεί ο θύτης σε θύμα. Φθάσαμε στο σημείο να ακούσουμε ότι το βασανισμένο θύμα που βρέθηκε δεμένο σε ένα δέντρο με αλυσίδα είναι υποκριτής και παριστάνει το θύμα ρατσισμού για να πάρει άδεια παραμονής, τόνισε η συνήγορος.

Η ίδια δήλωσε, επίσης, ότι σημαντική ήταν η κατάθεση, σήμερα στο δικαστήριο, της ειδικής επιστήμονος από το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, η οποία περιέγραψε με επιστημονικό τρόπο το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών στην υπόθεση και την ιδιαίτερη σκληρότητα του περιστατικού, που το έκανε να ξεχωρίζει ακόμα και από τα υπόλοιπα γεγονότα ρατσιστικής βίας που είχε καταγράψει στην περίοδο εκείνη το Δίκτυο.

Στη δίκη κατέθεσε, επίσης, ο ανθοπώλης που βρήκε πρώτος τον Ουαλίντ και ο αστυνομικός που επιλήφθηκε της υπόθεσης στο σημείο όπου είχε βρεθεί δεμένος και χτυπημένος ο άτυχος εργάτης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το πρώτο μέρος της κατάθεσής του, στη συνεδρίαση της 10ης  Μαρτίου,  το θύμα, ο Ουαλίντ Ταλέμπ, είχε αναφέρει ότι αρχικά ήρθαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους και τον ξυλοκόπησαν.

«Πρώτα με δέσανε με αλυσίδα και μετά μου την πέρασαν στον λαιμό» προσθέτοντας ότι παράλληλα δεχότανε χτυπήματα. Ανέφερε ότι τον μετέφεραν από το εργαστήριο με ένα αυτοκίνητο σε μία αποθήκη-στάβλο ιδιοκτησίας του αρτοποιού.

«Είχε ένα δοκάρι στο ταβάνι από το οποίο με κρέμασαν και από τα χτυπήματα που δεχόμουνα έχασα την αίσθηση του χρόνου χωρίς να ξέρω αν είναι μέρα ή νύχτα. Με έγδυσαν και μου πήρανε τα λεφτά που είχα στο παντελόνι. Έβαλα στη συνέχεια το παντελόνι αλλά μου το ξανακατέβασαν και έφεραν μια βέργα την οποία προσπάθησαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικώς» τόνισε. Συνεχίζοντας λίγο αργότερα είπε: «Έχασα τον ανδρισμό μου, την αξιοπρέπειά μου· ντρεπόμουν πολύ».

Καθ' όλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων, όπως είπε ο Ουαλίντ Ταλέμπ, οι τέσσερις κατηγορούμενοι έπιναν μπίρες. Κάποια στιγμή μάλιστα του είπαν: «"Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα θα σ' τη ρίχνουμε πάνω σου" και με έλουσαν με την μπίρα».

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο, όταν ο αδελφός του και οι φίλοι του τον αναζήτησαν στον φούρνο καθώς είχε εξαφανιστεί και δεν είχε δώσει σημεία ζωής για περισσότερες από 24 ώρες, ο ιδιοκτήτης του φούρνου τούς είπε ότι ούτε εκείνος τον είχε δει και αν δεν εμφανιζόταν σύντομα θα πήγαινε στην Αστυνομία.

Όπως είπε ο Ουαλίντ, εξαιτίας του ξυλοδαρμού αντιμετωπίζει και τώρα, τρία χρόνια μετά, σοβαρά προβλήματα υγείας με τα μάτια και το αριστερό του πόδι ενώ παρακολουθείτο και από ψυχολόγους - ψυχιάτρους καθώς βρίσκεται μονίμως σε καθεστώς τρόμου . Δεν βγαίνει από το σπίτι και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.


Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα