Thumbnail
Το συνολικό προσωπικό θα ανέρχεται σε 2.500 άτομα

Η επαναλειτουργία όλων των τηλεοπτικών καναλιών (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), των ραδιοφωνικών σταθμών καθώς και η επανέκδοση του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, με θέμα «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημοσίου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν. 2190/1920».

Ειδικότερα, δύνανται να ενταχθούν στον ενιαίο φορέα, το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών (εθνικών και περιφερειακών) που λειτουργούσαν την 11η Ιουνίου 2013 (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 καθώς και τα ραδιοφωνικά Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπόρ, Κόσμος).

Στους σκοπούς του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα προστίθεται η συμβολή στην προσπάθεια εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, χωρίς την επιδίωξη κέρδους.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, μείωση μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων του παρελθόντος, κατάργηση των υψηλών αποδοχών και προνομίων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Επίσης, όπως αναφέρεται, ο άμεσος έλεγχος της ΕΡΤ ΑΕ ανήκει στο κράτος με επιβολή κυρώσεων από το ΕΣΡ.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, εξηγεί πως το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ θα ανέρχεται σε 2.500 άτομα. «Το άθροισμα των επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ (ειδικός λογαριασμός διαχείρισης) με 2μηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500, οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ» αναφέρει ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας.

Το σύνολο των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ, πλην των οριστικά συνταξιοδοτηθέντων, είναι 2.305 άτομα. Εξ αυτών, απασχολούνται στη ΔΤ 652 άτομα και άλλοι 94 στη ΝΕΡΙΤ. Συνεπώς υπολείπονται για επαναπρόσληψη περί τα 1.550 άτομα. Με μέσο ατομικό μισθολογικό κόστος 24.000 ευρώ, το συνολικό μισθολογικό κόστος της νέας ΕΡΤ ανέρχεται στα περίπου 60.000.000 ευρώ ετησίως, το οποίο καλύπτεται πλήρως από το ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια