Thumbnail
Κυβερνητική αλλαγή θέλουν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Την απομάκρυνση των «ακραίων» φωνών συνιστούν στην κυβέρνηση οι Financial Times, με άρθρο-παρέμβαση στα εσωτερικά της κυβέρνησης.

«O εκνευρισμός των ευρωπαϊκών αρχών με την Ελλάδα έχει γίνει τόσο μεγάλος που μια αλλαγή στην τρέχουσα σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης, όσο δύσκολη και αν είναι, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης στα περιθώρια των διαπραγματεύσεων. Πολλοί αξιωματούχοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, έχουν υποστηρίξει σε ιδιωτικές συζητήσεις πως μόνο μια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ξεφορτωθεί το ακροαριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτρέψει την επίτευξη μιας συμφωνίας», επισημαίνουν προς την ελληνική κυβέρνηση άρθρο τους, οι Financial Times.

Οι αρθρογράφοι, Πίτερ Σπίγκελ και Κέριν Χόουπ αναφέρουν: «Η ιδέα θα ήταν για τον κ. Τσίπρα να σφυρηλατήσει μια νέα συμμαχία με παραδοσιακό κεντροαριστερό κόμμα στην Ελλάδα, το πολιορκούμενο ΠΑΣΟΚ, και Το Ποτάμι, ένα νέο κεντροαριστερό κόμμα που έδωσε την πρώτη του εκλογική μάχη τον Ιανουάριο».

«Ο Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος. Αλλος ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης που επικαλούνται οι FT πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβιώσει».

Γράψου στο Newsletter του Carrefour και κέρδισε δωροεπιταγές αξίας 200€

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, χαρακτηρίζοντάς τον «σχεδόν τόσο δημοφιλή όσο τον πρωθυπουργό» και ο οποίος, όπως σημειώνεται, έχει απειλήσει με βέτο έναντι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται από τους πιστωτές.

«Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επιμένουν ότι δεν προσπαθούν να επιβάλουν μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα» αναφέρουν οι FT υπενθυμίζοντας τις κατηγορίες ότι η ΕΕ συνέπραξε για τον τερματισμό της θητείας του Γιώργου Παπανδρέου και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «αλλά παραδέχονται επίσης την αγανάκτησή τους με την αποτυχία του κ. Τσίπρα να επιλέξει ανάμεσα στα αιτήματα της Αριστερής Πλατφόρμας για μια πλήρη απόρριψη του προγράμματος διάσωσης και μια πιο πραγματιστική προσέγγιση που θα περιλαμβάνει πιο κεντρώους πιθανούς συμμάχους στο Κοινοβούλιο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα