Thumbnail
Καλεί το εποπτικό όργανο της ΕΣΗΕΑ να παρακολουθεί τον τρόπο κάλυψης του μεταναστευτικού ζητήματος

Aνακοίνωση κατά των "φοβικών πρωτοσελίδων εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων" εξέδωσε η Ε.Σ.Η.Ε.Α., στην οποία ζητάει να μη διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα σε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία με αποτέλεσμα να "καλλιεργούνται φοβικά και ρατσιστικά ανακλαστικά".

Καλεί δε το εποπτικό όργανο δεοντολογίας να επιληφθεί της κατάστασης και "να πράξει τα προβλεπόμενα εκ του Κώδικα δεοντολογίας".

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά απώλειας εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κινητοποίησαν τις ευρωπαϊκές ηγεσίες τονίζει ότι τα φοβικά πρωτοσέλιδα έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων περί «λαθρομεταναστών» που κατακλύζουν την Ευρώπη, αλλά και το κλίμα τρομο-υστερίας με την ανυπόστατη τηλεοπτική θεωρία περί «ανοιχτών συνόρων», διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και καλλιεργούν φοβικά και ρατσιστικά ανακλαστικά στους πιεζόμενους από την φτώχεια και την ανεργία πολίτες. 

Είναι κοινά αποδεκτός τόπος ότι οι άνθρωποι που περισυλλέγονται στις θάλασσες της Μεσογείου είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα πολιτικοί πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους για να σωθούν από πολεμικές συρράξεις, φονταμενταλιστικά και καταπιεστικά καθεστώτα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί από το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της Ένωσής μας να επιληφθεί άμεσα και να πράξει τα προβλεπόμενα εκ του Κώδικα δεοντολογίας.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης