Thumbnail
Ρατσιστικής κοπής «ρεπορτάζ» της αγγλικής εφημερίδας

Έντονες αντιδράσεις στα social media προκάλεσε ρατσιστικής κοπής «ρεπορτάζ» της αγγλικής εφημερίδας για την... ταλαιπωρία που υφίστανται οι Βρετανοί τουρίστες από τους πρόσφυγες και μετανάστες

Το δημοσίευμα που υπογράφει η Hannah Roberts περιλαμβάνει φωτογραφίες από την Κω και «μαρτυρίες» τουριστών για την «αηδιαστική» εικόνα των προσφύγων που «χαλάνε» την ανέμελη παραμονή των πρώτων στο δημοφιλές νησί.

Οξείες αντιδράσεις για το ρατσιστικό ρεπορτάζ κατέκλυσαν τα social media με αποτέλεσμα η ρεπόρτερ της Daily Mail να «απολογηθεί», ομολογουμένως άγαρμπα, μέσω του λογαριασμού της: «Δεν είμαι εγώ που παραπονούμαι αλλά οι Βρετανοί παραθεριστές. Σοκαρίστηκα όσο κι εσείς με τα σχόλιά τους». Μία απαράδεκτη δικαιολογία για ένα ακόμα πιο απαράδεκτο «ρεπορτάζ»...

Η Daily Mail έγινε trend στο ελληνικό twitter λόγω του πλήθους των αντιδράσεων για το είδος δημοσιογραφίας που υπηρετεί το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο, για να χρησιμοποιήσουμε τους όρους της βρετανικής εφημερίδας, είναι πράγματι αηδιαστικό...

To εμετικό «ρεπορτάζ»:

«Την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα, μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν έχουν κάνει «κατάληψη» στους δρόμους και τους έχουν μετατρέψει σε κολαστήρια».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Dailymail την κατάσταση που επικρατεί στην Κω, σε άρθρο της για το τι βιώνουν οι Βρετανοί που επιλέγουν το δημοφιλές ελληνικό νησί για τις διακοπές τους.

Εκεί φιλοξενούνται δηλώσεις της Anne Servante, μιας νοσηλεύτριας από το Μάντσεστερ η οποία πέρασε μια βδομάδα με τον άντρα της στην Κω, όμως δεν φαίνεται να το διασκέδασε και πολύ, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς».

«Στην Κω κάνουμε διακοπές δέκα συνεχόμενα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολύ βρώμα και ακαταστασία. Δεν μπορούμε να πάμε ούτε σε ρεστοράν».

Μια οικογένεια από το Μπέρμινγχαμ που επισκέπτεται πρώτη φορά το νησί, σημειώνει: «Δεν έχουμε ξανάρθει ποτέ. Όμως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το νησί παραμείνει κέτρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών, δεν πρόκειται να το επισκεφθούμε ποτέ στο μέλλον».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τουρίστες που απολαμβάνουν το παγωτό τους συνυπάρχουν με μετανάστες που συνωστίζονται κάτω από τα δέντρα προκειμένου να βρουν λίγη σκιά, δημιουργώντας μια εικόνα βγαλμένη από την κόλαση.

Σημειώνεται ακόμα ότι τουλάχιστον 6000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα το νησί να πλημμυρίσει. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο άρθρο, κάθε βράδυ μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα οι παραλίες υποδέχονται νέους μετανάστες, με τις προβλέψεις για το αν θα σταματήσει το φαινόμενο να είναι και οι πιο αισιόδοξες.


Πηγή: Τ.Γ. - left.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναγνωστόπουλος
Αναγνωστόπουλος-Πανελλαδικές: «Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο» – Η οργή του πατέρα της Καρολάιν
Τι είπε ο πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Αναγνωστόπουλος-Πανελλαδικές: «Δεν έχω ακούσει κάτι πιο γελοίο» – Η οργή του πατέρα της Καρολάιν