οπτικη
Στην εικόνα βλέπετε βιβλία. Κάπου βρίσκεται ένα μολύβι. Μπορείτε να το εντοπίσετε σε μόλις 6 δευτερόλεπτα;

Χρειάζεται πολύ καλή παρατηρητικότητα και εξαιρετικές γνωστικές δεξιότητες για να καταφέρετε να λύσετε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε βιβλία. Κάπου βρίσκεται ένα μολύβι. Μπορείτε να το εντοπίσετε σε μόλις 6 δευτερόλεπτα;
Μόνο οι άνθρωποι με κοφτερή ματιά θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα. Είστε έτοιμοι; Έχετε 6 δευτερόλεπτα.

οπτικη

 

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά.

Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Εάν δεν καταφέρατε να βρείτε το μολύβι σε 6 δευτερόλεπτα δείτε την λύση παρακάτω.

οπτικη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Επιμορφωτικό Συνέδριο: «Η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια Εκπαίδευση»
Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Επιμορφωτικό Συνέδριο: «Η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια Εκπαίδευση»
seismos
Πυκνώνει η σεισμική καταιγίδα-Εννέα σεισμοί την τελευταία ώρα: Τρεις έκτακτες πτήσεις σήμερα και αύριο από την Aegean
Φεύγουν με πλοία και αεροπλάνα επισκέπτες και κάτοικοι στη Σαντορίνη
Πυκνώνει η σεισμική καταιγίδα-Εννέα σεισμοί την τελευταία ώρα: Τρεις έκτακτες πτήσεις σήμερα και αύριο από την Aegean
ΕΛΕ
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Λασιθίου για την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου
Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου προχώρησε σε ενέργειες που περιόρισαν τη συνδικαλιστική δράση των μελών του Διοικητικού...
Καταγγελία της ΕΛΜΕ Λασιθίου για την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου