Thumbnail
Ο Σπύρος Δραβίλας είχε πέσει νεκρός σε εξοχική κατοικία στη Νέα Αγχίαλο

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, Ρουμπίνι Λεονταρή, «τα στοιχεία της νεκροτομής είναι συμβατά με την αυτοκτονία».

Η κ. Λεονταρή ολοκληρώνοντας τη νεκροτομή του ενός εκ των τριών ληστών -του Σπύρου Δραβίλα, που έπεσε νεκρός το απόγευμα της Παρασκευής, σε εξοχική κατοικία στη Νέα Αγχίαλο, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης- επισήμανε πως επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία της αυτοψίας. Όπως ανέφερε, υπάρχει βολή μέσα στο στόμα με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις του σπλαχνικού και εγκεφαλικού κρανίου. Ουδεμία, άλλη κάκωση δεν έφερε στο σώμα, ενδεικτική πάλης.

Ο καταζητούμενος βρέθηκε νεκρός με τραύμα από Καλάσνικοφ στο πρόσωπο, πεσμένος μπρούμυτα σε εσωτερικά σκαλάκια στο σαλόνι του σπιτιού. Κοντά του βρέθηκαν κάλυκες και το όπλο που κρατούσε με το δεξί του χέρι ήταν καλυμμένο από το σώμα του, ενώ στο αριστερό κρατούσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες

Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκαν οι δύο συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της Aντιτρομοκρατικής στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, οι οποίοι φέρονται ως δράστες της ληστείας στο Δίστομο. Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή και ληστεία, ενώ τους αποδίδονται και πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για αρπαγή και σύσταση συμμορίας.

Μετά την απολογία τους, οι δύο συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον 45χρονο Σπύρο Χριστοδούλου να οδηγείται στις φυλακές Αλικαρνασσού και τον 37χρονο Γρηγόρη Τσιρώνη στις φυλακές Τρικάλων. Από την πλευρά τους, οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν υπόμνημα.

Νωρίτερα, κατά τη μεταγωγή των δύο στο γραφείο του ανακριτή, στην Ευελπίδων, δημιουργήθηκε ένταση, όταν οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους. Σε συμπαράστασή τους είχαν συγκεντρωθεί κάποιοι φίλοι και αλληλέγγυοι, οι οποίοι επιχείρησαν να προπηλακίσουν τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τους φωτορεπόρτερ και τους τεχνικούς που βρίσκονταν εκεί.

Νέο κρησφύγετο

Ένα δεύτερο κρησφύγετο των συλληφθέντων στη Νέα Αγχίαλο εντοπίστηκε από τις αρχές σε παραθαλάσσια περιοχή στα περίχωρα του Βόλου. Δεν έχει γίνει γνωστό τι υπάρχει στο σπίτι από την μέχρι στιγμής έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Άνω Λεχώνια, 11 χλμ. μακριά από τον Βόλο.

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε πως στο κρησφύγετο υπάρχουν χρήματα, αποκόμματα δημοσιευμάτων και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει βρεθεί ακόμα οπλισμός. Για τα ευρήματα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2024: Πρόγραμμα μαθημάτων ΓΕΛ και ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων ΓΕΛ και των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) έτους 2024
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2024: Πρόγραμμα μαθημάτων ΓΕΛ και ειδικών μαθημάτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Θέρμανση στα σχολεία
Σχολεία – «Βόμβα»: Μαθητές θα διδάσκονται Ηθική από την Α’ τάξη Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο
Μάθημα ηθικής στα σχολεία αντί για θρησκευτικά για όσους έχουν απαλλαγή από τα θρησκευτικά
Σχολεία – «Βόμβα»: Μαθητές θα διδάσκονται Ηθική από την Α’ τάξη Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο
ακίνητα
Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια
Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για (3) τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και...
Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα πάρετε σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια