Thumbnail
Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου

Αλλαγές στις χρονικές προθεσμίες και στις προϋποθέσεις του δημοψηφίσματος θα επιφέρει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία αναμένεται να καταρτίσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αρνηθεί να υπογράψει την κύρωση της χθεσινής απόφασης της Βουλής, αλλά και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπεται να καταργηθεί η κλήρωση των εφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων, η οποία ορίζεται στο άρθρο 68 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012, σε δημόσια συνεδρία από το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου για να διοριστούν οι ίδιοι που συμμετείχαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση επισπεύδει την διαδικασία μειώνοντας σε μία ημέρα την συγκρότηση των δύο επιτροπών υποστήριξης για την επίβλεψη της διαδικασίας του δημοψηφίσματος, για τις οποίες προβλεπόταν τρεις μέρες Σύμφωνα με το νόμο 4023 του 2011 στο άρθρο 10 & 2.

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι τα ψηφοδέλτια και οι φάκελοι αποστέλλονται στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη το αργότερο πέντε ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Η διάταξη αυτή δεν είναι εφικτή τώρα και αναμένεται να αλλάξει. 

Πηγή: Το ποντικι

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"