Thumbnail
Πειραιάς

Τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, υλοποιούν δωρεάν πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και ήδη έχουν εξεταστεί περισσότερα από πενήντα παιδιά. Όσα περιστατικά κριθεί πως χρήζουν περαιτέρω θεραπείας, παραπέμπονται στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά έχει παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS τον 1ο όροφο στο κτίριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π., έτσι ώστε να πραγματοποιούνται κοινωνικές δράσεις για τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης.

Το πρόγραμμα του δωρεάν οδοντιατρικού ελέγχου θα προσφέρεται σε μόνιμη βάση και όσοι γονείς επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ: 210- 41.01.753/756.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ενισχύει τη συνεργασία της με τα Παιδικά Χωριά SOS και με τους «Γιατρούς του Κόσμου» αυτή τη φορά, επ΄ ωφελεία των παιδιών της πόλης μας. Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν οδοντιατρική εξέταση των παιδιών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη δύσκολη εποχή της γενικευμένης κρίσης που βιώνουμε όλοι. Στόχος μας είναι να υλοποιούμε δράσεις που εστιάζουν στη στήριξη και στην προσφορά προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά. Αν και το πρόγραμμα μετρά λίγες μόνο ημέρες, πολλά παιδιά έχουν εξεταστεί, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Στο άμεσο μέλλον σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε παρόμοιες κοινωνικές δραστηριότητες».

Ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» κ. Νικήτας Κανάκης επισήμανε: «Συνεχίζουμε τη μέριμνα για τα παιδιά του Πειραιά σε ένα ευαίσθητο και παραμελημένο τομέα όπως είναι η οδοντιατρική περίθαλψη. Θεωρούμε πως είναι υποχρέωσή μας να καλύψουμε τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων παιδιών της πόλης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλούνται αυτά τα γνωστά δημητριακά βρώμης

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί παίζει με παιχνίδια
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
Ο αγώνας των γονιών αφότου ο γιος τους διαγνώστηκε με νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
εκπαιδευτικος ΑΜΕΑ
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η μονάδα (αφού το σχολείο τους κρίθηκε -και ήταν- ακατάλληλο και επικίνδυνο) που θα φιλοξενούσε τα παιδιά τους...
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
depy
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης
Η ακριβής διάγνωση συχνά εξαρτάται από την κατανόηση του ασθενή και την αξιολόγηση 10 συμπτωμάτων τα οποία συνήθως οδηγούν σε λανθασμένη διάγνωση της...
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης