Thumbnail
Τρομακτικές εκρήξεις

Τριάντα έξι πυροσβέστες αγνοούνται στο σημείο δύο εκρήξεων στο λιμάνι της πόλης Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 44 άτομα και περίπου 400 τραυματίστηκαν χθες βράδυ, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News.

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, στο σημείο της τεράστιας φωτιάς, που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις, είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα.

Η κρατική τηλεόραση CCTV ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων.
Βίντεο που κατέγραψαν την έκρηξη απεικονίζουν φλόγες να φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη. Περίπου 100 πυροσβεστικά έσταλησαν στο σημείο.
Ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια της περιοχής και ορισμένα από αυτά βυθίστηκαν στο σκοτάδι.

Το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) έγινε γνωστό ότι ανεστάλη η επιχείρηση της πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι γνωστό τι υλικό βρίσκεται στις αποθήκες.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα