Thumbnail
Σε σπίτι στον Ασπρόπυργο

Σε σπίτι στον Ασπρόπυργο βρέθηκε, καλά στην υγεία του, ο 11χρονος Διονύσης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 29 Αυγούστου από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Η επιχείρηση αναζήτησης ξεκίνησε έπειτα από την έκδοση δελτίου amber alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί παρέδωσε στο Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής συγγενής του, έπειτα από συνεννόηση. Το παιδί, φεύγοντας από το νοσοκομείο είχε καταφυγεί σε συγγενείς του στον Ασπρόπυργο, όπου κρυβόταν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών, τώρα φιλοξενείται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Τμήματος Αναζητήσεων. Ακόμη δεν είναι γνωστό πού θα πάει το παιδί, διότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για ψυχιατρική παρακολούθηση. Οι υπεύθυνοι του Χαμόγελου του Παιδιού έχουν διευκρινίσει ότι βρίσκεται σε δύσκολη ψυχοκοινωνική κατάσταση, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισής του».

Συμφωνα με πληροφορίες, ο 11χρονος Διονύσης, στις 4 Αυγούστου, σε πρόχειρο καταυλισμό Τσιγγάνων στη Γαστούνη όπου διέμενε με τον παππού και τη γιαγιά, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου του και όπως περιεργαζόταν το εσωτερικό του λύθηκε το χειρόφρενο με συνέπεια το αγροτικό ακυβέρνητο να τσουλήσει και να καταλήξει να ακινητοποιηθεί δίπλα από μια καφετέρια.

Εκεί έπαιζε η μόλις 14 μηνών ξαδέλφη του, την οποία το όχημα παρέσυρε και σκότωσε ακαριαία. Το παιδί και οι ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας, όπου σε βάρος του 11χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του παππού του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ η γιαγιά του αφέθηκε ελεύθερη.

Λόγω της ηλικίας του παιδιού, των ειδικών κοινωνικών συνθηκών στις οποίες ζούσε και υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ των οικογενειών των Αθίγγανων, διατάχθηκε η αποστολή του στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» για ψυχολογική υποστήριξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς
Παρεμβάσεις Π.Ε: Κανένας αιρετός αξιολογητής στα υπηρεσιακά συμβούλια
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς