Thumbnail
Νεκρός ο δράστης

Ακόμη ένα κρούσμα με πυρά σε σχολική μονάδα συνέβη την Παρασκευή στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις αρχές του Όρεγκον,  τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πανεπιστήμιο στο Όρεγκον, ενώ περίπου 20 άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένας άνδρας μεταξύ 20 και 30 ετών άνοιξε πυρ.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC) στο Ρόζμπεργκ του Όρεγκον είναι νεκρός, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Portland's NBC, επικαλούμενο τον εισαγγελέα της πολιτείας.

Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι βρέθηκαν πολλοί τραυματίες στις αίθουσες του κολεγίου. Δύο από τους τραυματίες άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε και δεν αποτελεί πλέον απειλή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Portland's NBC, επικαλούμενο τον εισαγγελέα της πολιτείας, ανέφερε ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ είναι νεκρός. Η εισαγγελέας του Όρεγκον Έλεν Ροζενμπάουμ δήλωσε πως οι νεκροί ανέρχονται στους 13 και οι τραυματίες φτάνουν τους 20, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KGW-TV. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πως ο φερόμενος δράστης ήταν περίπου 20 χρονών.

Υπάλληλος του πανεπιστήμιου ανέφερε ότι οι φοιτητές και εργαζόμενοι άρχισαν να τρέχουν και κλειδώθηκαν σε δωμάτια, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τα πυρά.

Αστυνομικοί με σκυλιά εξακολουθούν να ερευνούν την περιοχή για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εκρηκτικά ή όπλα. Νωρίτερα είχαν ειδοποιήσει τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή, έως ότου είναι όλα υπό πλήρη έλεγχο. Πλέον η κατάσταση συναγερμού έχει λήξει. Η επίθεση έγινε στο τοπικό κολέγιο του Ρόουζμπεργκ, στο Όρεγκον, όπου φοιτούν περίπου 3.000 άτομα. Το κολέγιο, όπως και η Πολιτεία του Όρεγκον, επιτρέπουν την οπλοκατοχή στους χώρους του πανεπιστημίου.

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Η κυβερνήτης του Όρεγκον Κέιτ Μπράουν δήλωσε πως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα στο Ρόζμπεργκ της πολιτείας Όρεγκον ήταν ένας 20χρονος άνδρας που σκοτώθηκε από την αστυνομία.

«Έχουμε την επιβεβαίωση ότι ο δράστης είναι νεκρός. Ήταν ένας 20χρονος άνδρας», δήλωσε η κυβερνήτης στα μέσα ενημέρωσης σε μια σύντομη ανακοίνωση, πριν αναχωρήσει για το Ρόζμπεργκ, όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με τα θύματα και τις οικογένειες τους», δήλωσε.

Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας Τζον Χάνλιν σε μια συνέντευξη τύπου επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο του δράστη και πρόσθεσε πως δεν έχει διαπιστωθεί η ταυτότητα του. Παράλληλα τόνισε πως κανείς από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει νεκρά πρόσωπα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα στην AI εποχή - Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια ζωή μετά τον θάνατο; 
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τηλεκπαίδευση
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης και επιπλέον μόρια»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό σχολείο»: «Σκοπός η γενίκευση της τηλεκπαίδευσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης και επιπλέον μόρια»