Thumbnail
Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Ακόμη μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έπεσαν νεκρές μια Παλαιστίνια έγκυος και η δίχρονη κόρη της έπειτα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ. 

Το Ισραήλ δηλώνει ότι επιτέθηκε σε εργαστήρια όπλων της Χαμάς, ωστόσο, ολόκληρη η περιοχή «βράζει» από οργή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για μια ενδεχόμενη τρίτη ιντιφάντα. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή σε αντίποινα για μια νέα ρίψη ρουκέτας που αναχαιτίστηκε χθες βράδυ στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο στρατός αναφέροντας ότι ο στόχος ήταν «δύο εργαστήρια κατασκευής όπλων της Χαμάς».

Όμως, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, η 30χρονη έγκυος Νουρ Χασάν και η δίχρονη κόρη της Ράχαφ σκοτώθηκαν στην επιδρομή που κατέστρεψε το σπίτι τους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Τρεις ακόμη άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια του σπιτιού στη γειτονιά Ζεϊτούν. Στις κηδείες τους σήμερα μπορεί να σημειωθούν νέες εντάσεις.

Δεν είναι γνωστό αν η Χαμάς ή άλλη οργάνωση στη Γάζα έριξε τη ρουκέτα --τη δεύτερη που εκτοξεύεται από τη Γάζα-- αλλά το Ισραήλ θεωρεί «τη Χαμάς υπεύθυνη για κάθε επίθεση» που προέρχεται από τη Γάζα, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ. Οι δύο ρουκέτες δεν προκάλεσαν θύματα.

Ο κύκλος βίας που ξέσπασε την 1η Οκτωβρίου, με μια επίθεση από την οποία δύο ισραηλινοί έποικοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 23 Παλαιστίνιους και τέσσερις Ισραηλινούς. Το Ισραήλ έχει επίσης συλλάβει 400 Παλαιστίνιους, οι μισοί από τους οποίους είναι ηλικίας από 14 έως 20 ετών, σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Φυλακισμένων.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει νεκρά πρόσωπα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα στην AI εποχή - Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια ζωή μετά τον θάνατο; 
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τηλεκπαίδευση
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης και επιπλέον μόρια»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό σχολείο»: «Σκοπός η γενίκευση της τηλεκπαίδευσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης και επιπλέον μόρια»
Πλοίο σήκωσε κύματα σε παραλία της Μυκόνου
Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους – Συνελήφθη ο πλοίαρχος
Μύκονος: Πλοίο της γραμμής σήκωσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους
Μύκονος: Πλοίο προκάλεσε υψηλό κυματισμό και τραυμάτισε δύο λουόμενους – Συνελήφθη ο πλοίαρχος