Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με έγγραφο που απέστειλε προς τις Διευθύνσεις ΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης δίνει τις ακόλουθες οδηγίες προς τους Διευθυντές , καθηγητές και προέδρους των Συλλόγων Γονέων των σχολείων για τον τερματισμό των μαθητικών καταλήψεων, ώστε, όπως σημειώνει, να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών:
1. Οι Διευθυντές των σχολείων και οι λοιποί καθηγητές οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων) συνιστά αξιόποινη πράξη, η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη.
2. Οι γονείς των μαθητών πρέπει να πληροφορηθούν, δια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κάθε σχολείου, ότι, σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους-μαθητές, από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη της παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.)
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ