Thumbnail
Απίστευτο περιστατικό ρατσιστικής αντιμετώπισης

Απίστευτο περιστατικό φυλετικής διάκρισης καταγγέλλει ένας Νιγηριανός, νόμιμος κάτοικος Ελλάδας. Ενώ έγινε επίσημα δεκτός, μέσω email, από πολυεθνική εταιρεία που λειτουργεί γραφεία στην Ελλάδα για κάλυψη θέσης εργασίας/ επαγγελματικής κατάρτισης, όταν παρουσιάστηκε, τη συμφωνημένη ημέρα και ώρα, για να αναλάβει υπηρεσία, η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι τελικά ο ίδιος απορρίφθηκε.

Ο Νιγηριανός, κάτοχος δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού, υπέβαλε καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη όπου τόνιζε ότι ενώ επέδειξε στον υπεύθυνο της πολυεθνικής την επιστολή αποδοχής του, καθώς και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που του είχαν ζητηθεί, ο αναφερόμενος υποστήριξε ότι μόλις τον αντίκρισαν, δηλαδή εξαιτίας του χρώματός του, τον απέρριψαν χωρίς καμία εξήγηση. Παρά τις προσπάθειες έγγραφη ή έστω προφορική απάντηση από τον υπεύθυνο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, παρά τη σχετική παρέμβαση και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, στο οποίο είχε επίσης προσφύγει.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, κρίνοντας ότι η διαμαρτυρία του αναφερόμενου ήταν βάσιμη, βάσει του νόμου 3304/2005 περί μη διάκρισης για λόγους φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, διαβίβασε την αναφορά του Νιγηριανού στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.), το οποίο είναι το αρμόδιο όργανο για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής στον ιδιωτικό τομέα. Απαντώντας στο ΣΕΠΕ, η επιχείρηση αρνήθηκε το γεγονός και δήλωσε ότι απέρριψε τον αλλοδαπό, όχι λόγω του χρώματος, αλλά λόγω κατάργησης της θέσης. Τελικά το ΣΕΠΕ επέβαλε πρόστιμο ύψους 7.600 € στην επιχείρηση για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3304/2005.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας
Ποιοι τοποθετήθηκαν διευθυντές σε σχολεία της ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας που είχαν συνταξιοδοτήσεις των διευθυντών τους
Τοποθέτηση νέων διευθυντών/ντριών σε κενές θέσεις σχολείων στη ΔΔΕ Δ΄ Αθήνας