Thumbnail
Σκαλισμένες σε μεγάλες κοτρόνες

Κρατάτε βήμα σταθερό
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

 
Προειδοποίηση: Φυλαχτείτε! Κυκλοφορούν Εντολές. Σκαλισμένες σε μεγάλες κοτρόνες. Όχι οι γνωστές Δέκα του Μωυσή, αλλά μεμονωμένες, ξεκάρφωτες, διαφορετικών αντικειμένων και στοχεύσεων.

Εντολή τετραετίας, μας ανακοίνωσε πως έλαβε ο Τσίπρας. Ωχ! Ωχ! Ωχ! Ο τελευταίος που μας ανακοίνωσε πως έλαβε τέτοια, ήταν ο Σαμαράς και μην αναρωτιέστε ποιος Σαμαράς. Αυτός ντε, που ανταλλάσσει φιλοσοφικές απόψεις με τον Μεϊμαράκη για το μέλλον της ΝΔ, βαθυστόχαστες, όπως «Γεια σου Βαγγέλη», «Γεια σου Αντώνη». Να 'ναι καλά  τα τηλεοπτικά μέσα που μας έκαναν κοινωνούς μιας τέτοιας βαρυσήμαντης συνομιλίας, που θα καθορίσει ωστόσο τη μελλοντική εξέλιξη της νεότερης παγκόσμιας Φιλοσοφίας.  Κανένας βέβαια και ποτέ δεν του είχε δώσει του Σαμαρά καμιά τέτοια εντολή. Αυτός θα το ήθελε έτσι. Όμως το βάθος τετραετίας, αποδείχτηκε ατμός. Από τα Ζάπεια των 18 σημείων ξεκίνησε και κατάληξε δυόμισι χρόνια μετά να πεταχτεί από τους πάτρωνές του, σα στυμμένη λεμονόκουπα, στον κάλαθο των αχρήστων.
Εμείς πάλι καταλήξαμε απλώς στυμμένοι.  
Δεύτερη εντολή που έλαβε ο Τσίπρας, σκαλισμένη και αυτή σε κοτρόνα, είναι η «... ισχυρή εντολή να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος». Μια χαρά λέξη ήταν η Μεταρρύθμιση, όσο τη χρησιμοποιούσαν άνθρωποι σαν τον Καλβίνο και τον Λούθηρο.  Από τότε που τη βάλανε στο στόμα τους οι σημιτάνθρωποι και οι μνημονιόδουλοι, μόνο λιτότητα, απολύσεις και φτωχοποίηση σημαίνει. Τρίτη εντολή, που θεωρητικά έλαβε ο Τσίπρας είναι μέσα από «... δύσκολη δουλειά και ανηφορικό δρόμο», να  «...φτιάξουμε μια χώρα από την αρχή για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας». Ας αρχίσουμε λοιπόν από την Αρχή, από το Άλφα. Όπως Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
Τρεις εντολές και σαράντα οκτώ προαπαιτούμενα. Για την πλάτη μας. Τα ψεύτικα τα παχιά τα λόγια, τα μεγάλα, τα έχουν στο τσεπάκι.
Στη ΝΔ τώρα, Εντολή να μεγαλώσει το κόμμα, θα πάρει ένας από τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία. Προς το παρόν πήραν μια μικρότερη πέτρα  με σκαλισμένα, επάνω σε κάθε πέτρα, πενήντα ονόματα στελεχών της ΝΔ, έκαστος. Φαίνεται πως η βαρύτερη πέτρα έπεσε στο γνωστό Άδωνι, για αυτό και άργησε να την κουβαλήσει μέχρι τη Συγγρού, όπου και στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ. Ήταν βλέπετε και η βαριά τελευταία υπογραφή, η πεντηκοστή, που συνέβαλλε στην αύξηση του βάρους.  Το άγνωστο και στον θυρωρό της πολυκατοικίας του, στέλεχος της ΝΔ, δήλωσε ότι τον χωρίζει «μια ιδεολογική άβυσσος», από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά έβαλε την υπογραφή του γιατί «δεν θα πάψω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε υποψηφίου, να διεκδικήσει την ψήφο της βάσης του κόμματός μας». Ό,τι του φανεί του ...Στεφανή. Το ξέφρενο, τάχα, τρέξιμο  του Γεωργιάδη, για να προλάβει την ώρα (της κρίσεως) που πρόβαλλαν αφειδώς τα μηντιοκάναλα δεν αξίζει σχολιασμού. Καραγκιόζηδες ολκής.
Εντολή φαίνεται να πήρε, από τον Ύψιστο, στη διαμάχη για την ανακήρυξη του νέου Νεοδημοκράτη Μωυσή και ο αξέχαστος Μπαλτάκος. Όχι μόνο δεν έχει κρυφτεί σε βαθιά σπηλιά, μετά τις ντροπές με τον Κασιδιάρη, αλλά αρθρογραφεί προειδοποιώντας : «Οι συντηρητικές δυνάμεις του κόμματος, ο κόσμος δηλαδή της εκκλησίας και των ενστόλων, είναι κατά πολύ επικρατέστερες (των κεντρώων). Και δεν αλλάζουν με τίποτα». Την Πλάκα με την υπογραφή του Θεού θέλουμε να δούμε, για το γνήσιον της αντιπροσώπευσής του από τον Μπαλτάκο.
Προσοχή στις μετακινήσεις σας. Πάρτε τα μέτρα σας. Να είστε ψιλιασμένοι μη και σας πέσει καμιά «Εντολή» στο κεφάλι.

        ★★★

Χωρίς να έχουν πάρει καμιά εντολή, αριστεροί διανοητές που πιστεύουν βαθειά στο ειρηνικό πέρασμα, μετά τα καζίκια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, άρχισαν να Αναστοχάζονται. Δεν είναι κακό. Αρκεί να μην καταλήξουν σαν το εξαίσιο άγαλμα του Γάλλου γλύπτη Ροντέν, τον Σκεπτόμενο. Μια ανδρική καθιστή φιγούρα, ακουμπάει το σκυμμένο της κεφάλι στο χέρι που στηρίζεται στο πόδι, σε βαθιά περισυλλογή. Δεν πάει πουθενά. Είναι ακίνητος.

 

Πηγή: Εφημερίδα Λαϊκός Δρόμος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taxi
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη το ΦΕΚ με την Πρόσκληση Διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Η καθυστέρηση του αριθμού ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο μετέθεσε την Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών...
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Σήμερα Τετάρτη το ΦΕΚ με την Πρόσκληση Διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
teacher
Τοπική πρόσκληση για την πρόσληψη αναπληρωτών - Τροποποίηση ν. 4876/2021
«...οι οικείοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης δύνανται να εκδίδουν τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ή...
Τοπική πρόσκληση για την πρόσληψη αναπληρωτών - Τροποποίηση ν. 4876/2021