Thumbnail
Συντάκτης: Δημήτρης Τερζής

 Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελενα» φέρεται να νοσηλεύτηκε επί 3 εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας το νοσοκομείο

Στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η διοίκηση του περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου «Ελενα» και ειδικότερα ο διοικητής του Ηλίας Δαλαΐνας.

Αφορμή αποτέλεσαν καταγγελίες που έγιναν στον επιθεωρητή και αφορούν τη χρήση των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου απ’ τον διοικητή, η οποία φαίνεται ότι βάρυνε τον προϋπολογισμό του ιδρύματος.

Ο διοικητής φέρεται να νοσηλεύτηκε επί 3 εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας το νοσοκομείο και κατά παράβαση της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει τη νοσηλεία σε άνδρες, παρά μόνο σε εγκύους, λεχώνες και νεογνά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, μπορούν να νοσηλευτούν αγόρια έως 14 ετών, μια και στο ίδρυμα λειτουργεί και Παιδοχειρουργική Κλινική. Συν τοις άλλοις, ο διοικητής φέρεται να ελέγχεται επειδή δεν έκανε καν εισαγωγή, ενώ όλες οι εξετάσεις που του έγιναν πραγματοποιήθηκαν με άλλο όνομα απ’ το δικό του.

Πληροφορίες απ’ το νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο διοικητής φέρεται να βγήκε απ’ το «Ελενα» πριν από λίγες μέρες, όταν με κάποιο τρόπο έγινε γνωστό ότι επίκειται έλεγχος και μεταφέρθηκε στο «Αλεξάνδρα» για νοσηλεία.

Κλιμάκιο ελέγχου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες με τον κ. Ρακιντζή, μας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες κλιμάκιο ελέγχει το νοσοκομείο και ότι σύντομα θα υπάρξει πόρισμα, ενώ από πηγές εντός του «Ελενα» μάθαμε ότι οι ελεγκτές έχουν κάνει ήδη φύλλο και φτερό τα εργαστήρια στα οποία έγιναν οι εξετάσεις και παράλληλα έχει ελεγχθεί το προσωπικό του 5ου ορόφου, ο οποίος σημειωτέον αποτελεί τη VIP πτέρυγα του μαιευτηρίου.

Ωστόσο, απ’ όλη αυτή την ιστορία εγείρονται σοβαρά ερωτήματα τα οποία χρήζουν απάντησης σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Για παράδειγμα, γιατί σιώπησε η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, αν αληθεύει ότι ο διοικητής νοσηλευόταν παράνομα ανάμεσα σε λεχώνες, εγκύους και βρέφη, με άμεσο κίνδυνο μετάδοσης κάποιου μικροβίου.

Είναι επίσης σημαντικό ν’ απαντηθεί γιατί το υπουργείο Υγείας τόσο καιρό δεν είχε ελέγξει τις καταγγελίες εις βάρος του διοικητή οι οποίες είχαν γίνει απ’ το σωματείο εργαζομένων.

Ποιος είναι

Ο Ηλίας Δαλαΐνας είναι από το 2013 διοικητής όχι σε ένα, αλλά συνολικά σε τρία νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Εκτός απ’ το μαιευτήριο «Ελενα», είναι διοικητής στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αλλά και στο Σπηλιοπούλειο Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Ελένη».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο, «άνθρωποι μέσα από τη Ν.Δ. λένε ότι ο κ. Δαλαΐνας έχει περάσει από την Πολιτική Ανοιξη και μιλούν για τις σχέσεις του με την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου (ξεκίνησε ειδικότητα γυναικολογίας το 2006 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αρεταίειο», εποχή που η κυρία Γιαννάκου ήταν υπουργός Υγείας).

Ενα χρόνο πριν, δηλαδή το 2005, τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου της νεοσυσταθείσης τότε Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας.

Την απόφαση υπέγραψαν τότε η κυρία Γιαννάκου ως υπουργός Παιδείας και ο Γιώργος Ορφανός ως υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα αθλητισμού» (εφημερίδα «Το Βήμα» 5 Νοεμβρίου 2013).

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει προβεί στο παρελθόν σε σειρά καταγγελιών εις βάρος του για κατάχρηση αρμοδιοτήτων, αναξιοκρατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων και αυθαίρετη καθαίρεση άλλων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του σωματείου, ο κ. Δαλαΐνας εξέδωσε σειρά αποφάσεων με τις οποίες αναθέτει σε συγκεκριμένους υπαλλήλους καθήκοντα προϊσταμένων σε κενές θέσεις της Διοικητικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, μετακινώντας παράλληλα άλλους, γεγονός που -όπως υποστηρίζουν- δημιουργεί κινδύνους για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς.

Στους προϊσταμένους που μετακίνησε συμπεριέλαβε και τον πρόεδρο του σωματείου, γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «δείχνει την εκδικητική μανία του», καθώς «ιστορικά μέχρι σήμερα σε κανέναν εργασιακό χώρο δεν θίγεται η θέση του προέδρου του σώματος».

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο αιγαιου
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
«Μετονομασία του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χωρίς μεταβολή του επιστημονικού πεδίου...
Πανεπιστημίου Αιγαίου: Μετονομάζεται το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
daskalos
Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
Προκήρυξη – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση κενών θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
Η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων
φάρμακα
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη
Έλεγχος της ΕΑΔ σε φαρμακείο μετά από καταγγελία για πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη
Σοκ σε φαρμακείο της Αθήνας: Πουλούσε ληγμένα σκευάσματα μερικά εκ των οποίων ήταν για βρέφη