Thumbnail
Σχέδιο για μερική απελευθέρωση των προσλήψεων

Σχέδιο για μερική απελευθέρωση των προσλήψεων στο Δημόσιο επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μια πολιτική που -εάν υλοποιηθεί- θα στοχεύσει τόσο στην ποσοτική όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού συγκεκριμένων οργανισμών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, οι σκέψεις που συζητούνται στο επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρ. Βερναρδάκη, αφορούν δημόσιους οργανισμούς ανταποδοτικού χαρακτήρα με ίδια έσοδα.

Κάθε ένας οργανισμός, βάσει του σχεδιασμού, θα επανακτά την ανεξαρτησία να προβαίνει σε προσλήψεις, με συγκεκριμένο περιορισμό: ο συνολικός προϋπολογισμός των προσλήψεων που θα προγραμματίζει δεν θα ξεπερνά ένα ποσοστό-πλαφόν επί των κερδών του (π.χ. ένα 10%), που θα έχει συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Οποιες προσλήψεις δρομολογηθούν θα έχουν στοχευμένο χαρακτήρα, ώστε να καλύψουν κρίσιμα κενά. Προφανώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί προσωπικό με αυξημένα προσόντα και επιστημονική εξειδίκευση.

Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αφορά έως και την ικανοποίηση χαμηλότερων αναγκών στελέχωσης, ίσως και εποχικού χαρακτήρα -θα ποικίλλουν επομένως οι εργασιακές σχέσεις στις συγκεκριμένες προσλήψεις.

Σαν παραδείγματα που είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο σχεδιασμός μπορούν να αναφερθούν οι πρώην ΔΕΚΟ ή ο Ελληνικός Οργανισμών Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς
Παρεμβάσεις Π.Ε: Κανένας αιρετός αξιολογητής στα υπηρεσιακά συμβούλια
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς
protypa-peiramatika.jpg
Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Προκήρυξη πλήρωσης δεκάδων κενών θέσεων θητείας για το σχολικό έτος 2024-2025
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από μόνιμους εκπαιδευτικούς με τουλάχιστον πενταετή διδακτική υπηρεσία, από σήμερα Τρίτη 02/07/2024 έως Τρίτη 09/07/2024
Πρότυπα - Πειραματικά σχολεία: Προκήρυξη πλήρωσης δεκάδων κενών θέσεων θητείας για το σχολικό έτος 2024-2025