Thumbnail
Επίπεδα ρεκόρ κατέγραψε η ατμοσφαιρική ρύπανση την Κυριακή

Την Κυριακή, οι κάτοικοι της βορειανατολικής Κίνας φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κλείστηκαν σε εσωτερικούς χώρους καθώς σημειώθηκε ένα από μεγαλύτερα επίπεδα αιθαλομίχλης που έχουν παρατηρηθεί ποτέ στην ιστορία.

Τα επίπεδα ρεκόρ για τα μικροσκοπικά σωματίδια που συνδέονται με τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις αυξήθηκαν στην επαρχία και τη βόρεια Κίνα από την καύση άνθρακα με την έναρξη της χειμωνιάτικης περιόδου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Shenyang, την πρωτεύουσα της Λιαονίνγκ, τα επίπεδα ορατότητας κατρακύλησαν στα  μόλις 100 μέτρα  σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές το επίπεδο επιβλαβών σωματιδίων στον αέρα ήταν 56 φορές πιο πάνω από τα επίπεδα που έχει ορίσει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Το Associated Press ανέφερε ότι τα επίπεδα της ατμοσφαιρική ρύπανση που καταγράφηκαν την Κυριακή αποτελεί ένα από τα χειρότερα επεισόδια από τότε που ξεκίνησε η επίσημη έκδοση στοιχείων από τις αρχές, δηλαδή το 2013.

Οι κάτοικοι πληρώνουν το τίμημα της «ξέφρενης» ανάπτυξης των μεγάλων αστικών κέντρων της Κίνας εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, καθώς  αποτελεί μια από τις χώρες που παρά την τεράστια βιομηχανική παραγωγή δεν συμβιβάζεται με τους διεθνείς οικολογικούς κανόνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2007 είναι στην πρώτη ή στις πρώτες θέσεις των χωρών που είναι υπεύθυνες για τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων.

Shenyang air quality index over the past 24 hours. https://t.co/2v4KNF3xSQ pic.twitter.com/DV1XZ6eEDv

— Chris Buckley 储百亮 (@ChuBailiang) November 9, 2015

Thick smog blankets NE. China’s Liaoning Province; visibility in Shenyang city within 100 meters pic.twitter.com/sv4qll9iNo

— CCTVNEWS (@cctvnews) November 8, 2015

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα